Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο «μικρός Μπεν» ζει με τσιγγάνους σε ελληνικό νησί;


Ένα βήμα πριν από τη μεγάλη αποκάλυψη βρίσκονται οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές και η τυχόν επιβεβαίωσή της πρόκειται να συγκλονίσει όχι μόνο την ελληνική αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη. Είκοσι δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω, με τα όσα έχουν ειπωθεί και διερευνηθεί κατά καιρούς για την τύχη αυτού του άτυχου παιδιού, ο Μπεν Νίνταμ είναι ζωντανός!


Αυτή τη συγκλονιστική πληροφορία, που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτει ο «ΤτΚ» και αυτή την ώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές ίσως να γράφεται το χάπι εντ σε μία από τις πιο πολύκροτες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Αυτό που άλλαξε όλα τα δεδομένα στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο οποίος σήμερα είναι 24 ετών, και που δημιουργεί ελπίδες, είναι ένα φοβερό ντοκουμέντο που έφτασε στην Αστυνομία τις τελευταίες 48 ώρες. Όσοι αξιωματικοί και δικαστικοί είδαν το βίντεο -περί αυτού πρόκειται το ντοκουμέντο- πετάχτηκαν όρθιοι από τις θέσεις τους όταν διαπίστωσαν την εκπληκτική ομοιότητα του νεαρού ξανθού αγοριού που απεικονίζεται με το σκίτσο του Μπεν σε σημερινή ηλικία που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιαρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφιών του.

Ο «ΤτΚ», την ώρα που παίζεται η ζωή και η ανεύρεση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, του 24χρονου Μπεν, δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει -αν και κατέχει- τις λεπτομέρειες εκείνες που θα υποβοηθούσαν στη διαφυγή των ανθρώπων που έχουν στην οικογένειά τους το νεαρό αλλοδαπό. Άλλωστε, την ώρα που στη διάθεση της εφημερίδας είναι το ακριβές σημείο και η περιοχή όπου βρίσκονται ο 24χρονος και η «οικογένειά» του, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση.

Για τη συγκλονιστική εξέλιξη στην υπόθεση της εξαφάνισης του Μπεν έχει ήδη ενημερωθεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΤτΚ», η Ιντερπόλ, καθώς και ο εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός, ο οποίος ως εισαγγελέας Πλημμελειοδικών όταν υπηρετούσε στην Κω χειρίστηκε την υπόθεση και είναι από τους λίγους που τη γνωρίζουν τόσο καλά. Ο εισαγγελέας είναι από τους δικαστικούς που είδαν το βίντεο-ντοκουμέντο και έδωσε εντολή να κινηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Άνθρωπος-«κλειδί» στην υπόθεση είναι ένας δικηγόρος, ο οποίος είχε γυρίσει το επίμαχο βίντεο από τον περασμένο Απρίλιο. Τα πρόσφατα γεγονότα με τη μικρή Μαρία, που βρέθηκε σε καταυλισμό Τσιγγάνων στα Φάρσαλα, τον έκαναν να «επικαιροποιήσει» το οπτικοακουστικό υλικό που είχε στα χέρια του και να το παραδώσει αμέσως στις Αρχές. Στη Δικαιοσύνη και στην ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο είναι γυρισμένο σε νησί, κατά τη διάρκεια πανηγυριού Ιερού Ναού. Πολύ ευκρινώς απεικονίζεται μια οικογένεια Τσιγγάνων μαζί με τον ηλικίας περίπου 24 ετών κοντοκουρεμένο κατάξανθο «γιο» τους. Όλη η «οικογένεια», ιδίως το ζευγάρι των Τσιγγάνων, δεν φορά ρούχα με τα οποία συνηθίζουν να ντύνονται οι ομόφυλοί τους. Όπως εκμυστηρεύτηκε αστυνομική πηγή, η συγκεκριμένη τσιγγάνικη οικογένεια δεν είναι από αυτές που περιφέρονται ή μένουν σε καταυλισμούς, αντιθέτως πρόκειται για σχετικά ευκατάστατο οικονομικά αντρόγυνο Ρομά που διαμένει σε κανονικό σπίτι στον οικισμό του νησιού.

Εάν τελικά διαπιστωθεί ότι ο 24χρονος ξανθός με εμφανέστατα τα αλλοδαπά χαρακτηριστικά είναι ο Μπεν, τότε θα επαληθευτεί η δικογραφία που είχε σχηματίσει η Αστυνομία για την υπόθεση, σύμφωνα με την οποία ο μικρός στην ηλικία των 1,5 ετών είχε απαχθεί στην Κω από Τσιγγάνους. Και το σενάριο που πιθανότατα να έχει συμβεί είναι ο Μπεν από την Κω να βρέθηκε σε καταυλισμό Τσιγγάνων στη Λαμία και από εκεί να «υιοθετήθηκε» από τους Ρομά του νησιού.

Και φυσικά, απ' όλη αυτή την ιστορία-θρίλερ θα δικαιωθεί η μητέρα του Μπεν, Κέρι Γκράιστ, η οποία όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζει ότι το παιδί της ζει. Μάλιστα, πρόσφατα, με αφορμή την υπόθεση της Μαρίας, δήλωσε στη «Sunday Mirror» ότι αποδείχτηκε πως οι Τσιγγάνοι κλέβουν παιδιά στην Ελλάδα, απευθύνοντας παράλληλα τη δραματική έκκληση «παρακαλώ, βοηθήστε να βρω το γιο μου».

Το χρονικό της εξαφάνισης που συγκλόνισε τον πλανήτη
Ο ΜΠΕΝ ΝΙΝΤΑΜ απήχθη από την Κω στις 24 Ιουλίου 1991, σε ηλικία 1,5 ετών. Η οικογένειά του συνδύαζε την εργασία με τις διακοπές. Ο παππούς του δούλευε οικοδόμος και η 19χρονη τότε μητέρα του ως σερβιτόρα στο νησί. Η οικογένεια διέμενε σε τροχόσπιτο στην αγροτική περιοχή Ηρακλής.

Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας όλοι στην οικογένεια νόμιζαν ότι ο Μπεν είχε ακολουθήσει το θείο του στον περίπατο. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχε συμβεί αυτό και ο μικρός ήταν άφαντος, άρχισαν να ψάχνουν την περιοχή και τα γύρω χωριά. Παράλληλα, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Είχε ειπωθεί τότε ότι η Αστυνομία έφτασε το απόγευμα με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Παρά τις έρευνες και τις αναζητήσεις που κράτησαν μέχρι αργά τη νύχτα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, ο Μπεν δεν εντοπίστηκε. Από την ημέρα εκείνη άρχισε ο γολγοθάς της οικογένειάς του και στο χορό των ερευνών μπήκαν η Ελληνική Αστυνομία, η Δικαιοσύνη, η Ιντερπόλ, η Σκότλαντ Γιαρντ και ιδιωτικοί ντετέκτιβ.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμη και στις ΗΠΑ, εκδηλώθηκε εκστρατεία για την ανεύρεσή του, με επικεφαλής γνωστούς καλλιτέχνες, ενώ από την αγγλική πρεσβεία ανακοινώθηκε ότι προσφέρεται αμοιβή 530.000 λίρες σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό του.

Μεγάλοι οργανισμοί και φορείς, ακόμη και ιδιώτες που συγκινήθηκαν από την υπόθεση, χρηματοδότησαν έρευνες με ιδιωτικούς αστυνομικούς και με προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, με ειδική επεξεργασία και τεχνική των φωτογραφιών του Μπεν στην ηλικία των 1,5 ετών, φιλοτέχνησε φωτογραφία του για το πώς θα ήταν στην ηλικία των 8-10 ετών και πριν από δύο χρόνια πώς θα ήταν στην ηλικία των 22-24 ετών.
Κατά καιρούς υπήρξαν πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται ο Μπεν, με αποτέλεσμα να γίνονται έρευνες σε καταυλισμούς Τσιγγάνων στη Βέροια, στη Ρόδο, ακόμη και στην Τουρκία αλλά και τη Γερμανία, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

Εφέτος το καλοκαίρι στην Κω, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη θέση Ηρακλής, οι Αρχές ανακάλυψαν οστά, καθώς και κομμάτια παιχνιδιών, τα οποία θεωρήθηκε ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο παιδί. Εκφράστηκε η υποψία ότι ο Μπεν την ημέρα που εξαφανίστηκε καταπλακώθηκε κατά λάθος από χωματουργικές εργασίες. Το σημείο ερευνήθηκε από αστυνομικούς της Σκότλαντ Γιαρντ που μετέβησαν στην Κω με ειδικό μηχάνημα και τελικά τα οστά που εντοπίστηκαν διαπιστώθηκε ότι ανήκαν σε ζώα.

Στέλιος Παρασκευόπουλος, στον "Τύπο της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: