Τρίτη 14 Μαΐου 2013

36ωρο Οδοιπορικό Αντοχής, από την Ελληνική Λέσχη MotoGuzzi με στάση και διανυκτέρευση στην Πρέβεζα, το βράδυ της 18ης Μαϊου!

36ωρο Οδοιπορικό Αντοχής από την Ελληνική Λέσχη MotoGuzzi με στάση στην Πρέβεζα!

Η Ελληνική Λέσχη MotoGuzzi διοργανώνει και φέτος το 36ΩΡΟ Οδοιπορικό Αντοχής. Οι συμμετοχές από όλη τη χώρα έφτασαν τις 230 με σχεδόν 200 μηχανές πανέτοιμες να αλωνίσουν την Ηπειρωτική Ελλάδα.

To φετινό 16ο Οδοιπορικό θα αρχίσει το πρωί της 18 Μάη 2013 από το Terra Verde στην Αθήνα ενώ η λήξη του θα γίνει στη Χαλκίδα την επόμενη 19/5 το βράδυ.


Για τη διαδρομή τι να πούμε; Έτσι όπως είναι τα πράγματα . «θα πάρουν τα βουνά»!

Μπαίνοντας στο επαρχιακό δίκτυο μετά τη Θήβα, οι μοτοσικλετιστές θα ακολουθήσουν πορεία μέσα από τον Παρνασσό, βόρεια προς Ν. Φθιώτιδας και κατάληξη τη Φαρκαδόνα όπου τελειώνει το Α' Μέρος της 1ης ημέρας. Εκεί κλιμάκιο της λέσχης θα παραδώσει το υπόλοιπο "κρυφό κομμάτι" καθοδηγώντας τον αναβάτη μέχρι την Πρέβεζα και το Margarona Royal Hotel.

Η πανέμορφη πόλη της Πρέβεζας θα αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους μοτοσικλετιστές στις 20:00΄ με τους τελευταίους να αναμένονται 4-5 ώρες αργότερα. Εκεί θα διανυκτερεύσουν γεμίζοντας τις μπαταρίες τους για την επόμενη πολύ δύσκολη ημέρα.

Το πρωί και συγκεκριμένα στις 07:30 θα γίνει η εκκίνηση με πορεία ανατολικά προς την τεχν. λίμνη των Κρεμαστών και τον Τυμφρηστό. Σειρά θα έχουν τα Βαρδούσια Όρη, η μεγαλοπρεπής Γκιώνα και ξανά ο Παρνασσός με τελικό προορισμό ανατολικά, στη Δροσιά Χαλκίδας όπου θα γίνει ο τερματισμός με τους πρώτους να καταφθάνουν μετά τις 21:00΄. Τα χιλιόμετρα που θα διανυθούν φέτος είναι 1500 με αναβάτες και μοτοσικλέτες να προετοιμάζονται μήνες πριν.

Το 36ΩΡΟ οδοιπορικό αντοχής - για πολλούς η κορυφαία μοτοσικλετιστική εκδήλωση στη χώρα μας - δεν είναι αγώνας αλλά έχει στόχο να προάγει το μοτοσικλετισμό και την οδική ασφάλεια προσφέροντας στον αναβάτη ένα απολαυστικό 2μερο απολαμβάνοντας τις ομορφιές της Ηπειρωτικής Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: