Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Φωτιά στο αισθητικό δάσος Μονολιθίου Πρέβεζας. Σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό.

Φωτιά στο αισθητικό δάσος Μονολιθίου - Σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη σύσκεψη του ΣΝΟ στην Π.Ε. Πρέβεζας, όταν ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας, Απόστολος Βασδέκης είχε αναφέρει πως το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν απόπειρες εμπρησμού στο αισθητικό δάσος Μονολιθίου και σήμερα το μεσημέρι ήρθε μία «περίεργη» εστία φωτιάς στο ίδιο σημείο, για να προκαλέσει ανησυχία.
Τους καπνούς, είδε -ευτυχώς- έγκαιρα, αγρότης της περιοχής και κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία η οποία έφτασε σε λίγα λεπτά στο σημείο, ωστόσο λόγω της πυκνής βλάστησης δεν κατάφερε να προσεγγίσει και χρειάστηκε να «επιστρατευτεί» μικρότερο αυτοκίνητο.
Η συγκεκριμένη φωτιά, όπως τονίζει ο διοικητής της ΠΎ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης είναι η δεύτερη, που εκδηλώνεται για φέτος στο Μονολίθι, μια περιοχή που τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει επανειλημμένα στόχος εμπρηστών.

Η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα ωστόσο η ανησυχία για το τι θα συμβεί όταν ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, παραμένει.
Στο σημείο έσπευσε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύτικα Νίκος Ντίτσος ο οποίος υπογράμμισε ότι υπήρξε δυσκολία στην πρόσβαση λόγων της πυκνής βλάστησης που υπήρχε στο δασάκι.
Η πυροσβεστική ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς ωστόσο τα στοιχεία που υπάρχουν «υποδεικνύουν» εμπρησμό αφού η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε συσσωρευμένους σωρούς από κουκουνάρια.
Σε κάθε περίπτωση το αισθητικό δάσος του Μονολιθίου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους φορείς και τους κατοίκους του Μύτικα δεδομένου ότι ο συντονισμός που επέδειξαν πέρυσι απέτρεψε καταστροφικές συνέπειες για την πανέμορφη αυτή περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: