Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αναγνώστης από την Πρέβεζα. ''Ε, δεν έγινε και κάτι σημαντικό, που έφυγε ο Αρβανίτης από το ΠΑΣΟΚ''.



''Με ανοιχτή επιστολή ο Κώστας Αρβανίτης δήλωσε πως, η μη έκφραση σήμερα των πολιτικών καταβολών του από το ΠΑΣΟΚ και η λογική του περιορισμού των εισοδημάτων των μισθωτών και συνταξιούχων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ήταν τα κύρια αίτια που τον οδήγησαν εκτός ΠΑΣΟΚ. 

Όπως ο ίδιος ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της παράταξης του Β. Αργύρη αναφέρει στην επιστολή του, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ανέλυσε και πάλι σε επιστολή του, τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ, τα οποία όπως ο ίδιος σημειώνει, συνεχίζουν να υφίστανται ακόμη και σήμερα. 

Χωρίς να είναι ο πρώτος, αλλά και ούτε ο τελευταίος, που φεύγει από το ΠΑΣΟΚ, θα διαφωνήσω με τον στομφώδη τρόπο που αποφάσισε να το κάνει, καθώς δεκάδες ή και εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, είτε έχουν φύγει, είτε έχουν αποστασιοποιηθεί από το πρώην κόμμα τους, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσουν (με όρους σόου) την όποια απόφασή τους. 

Δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό, όμως εδώ διαγράφτηκαν με συνοπτικές διαδικασίες βουλευτές, έφυγαν στελέχη από το Εθνικό Συμβούλιο, περιθωριοποιήθηκαν οι οργανώσεις και ο ''σύντροφος'' Κώστας Αρβανίτης δεν έβγαλε κιχ. Σήμερα όμως τα βρόντηξε! 

Χωρίς να κρίνω το πόσο κομματικός ήταν ή δεν ήταν ο Κώστας, πάντως οι περισσότεροι λένε ότι η κομματική του σχέση ήταν επιδερμική,  είμαι σίγουρος ότι δεν αγωνίστηκε τόσα χρόνια για αυτό το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ των λαϊκών αγώνων. Δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ που πάλεψε για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, για ανακατομή του πλούτου, για σειρά κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων. 

Επειδή δεν θέλουμε σε αυτή την κρίσιμη φάση να είμαστε οι άβουλοι χειροκροτητές αποφάσεων που πάρθηκαν για μας, χωρίς εμάς και να αποτελέσουμε με αυτό τον τρόπο απλά το άλλοθι αυτών των δεξιών πολιτικών, οφείλουμε να ''ξεκουρνιάξουμε'' από τον καναπέ μας και να δηλώσουμε παρόντες στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες, που έρχονται για μια καλύτερη και δικαιότερη πατρίδα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, μέσα πάντα από το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας.  Ο Κώστας από που θα τους δόσει αυτούς τους αγώνες άραγε;

Καθημερινός αναγνώστης από την Πρέβεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: