Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Στοχοποιούν Ελληνα κήρυκα του Ισλάμ. Βρετανικά δημοσιεύματα τον τοποθετούν ''στον πυρήνα των ακραίων''.

Ο Χάμζα Ανδρέας Τζώρτζης

«Χαρισματικός Ελληνας κήρυκας του Ισλάμ βρίσκεται στον πυρήνα της νέας γενιάς ακραίων μουσουλμάνων ηγετών» σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, που υποστηρίζουν μάλιστα ότι τα κηρύγματα του Χάμζα Ανδρέα Τζώρτζη ακολουθούσε μέσω YouTube και ο βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστόνης. 


Ο Χάμζα Ανδρέας Τζώρτζης Ο Ανδρέας Τζώρτζης, λέκτορας στην ακαδημία iERA, που στόχο έχει την «παρουσίαση του Ισλάμ στο σύγχρονο κόσμο», στην ιστοσελίδα του καταδίκασε την αποτρόπαια δολοφονία του στρατιώτη στο Λονδίνο και «καταγγέλλει» τα ΜΜΕ ότι διαστρεβλώνουν τις απόψεις του. 

Τα πρώτα δημοσιεύματα για τη δράση του εμφανίζονται στη Βρετανία το 2010, με την «Τέλεγκραφ» να γράφει ότι ο Τζώρτζης, ομιλητής σε σειρά πανεπιστημίων στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τον Λίβανο και τη Μαλαισία, «δεν έχει κατηγορηθεί για υποκίνηση τρομοκρατίας», αλλά ζητάει τη δημιουργία μεγάλου ισλαμικού κράτους και εκφράζεται με εχθρότητα για δυτικές αξίες, ενώ δήλωνε: «Εμείς ως μουσουλμάνοι απορρίπτουμε την ιδέα της ελευθερίας του λόγου, ακόμη και της ελευθερίας». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Ελληνας που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ συνεργαζόταν με την Πράσινη Ημισέληνο από την οποία αποχώρησε όταν οι αρχές άρχισαν τις έρευνες για διασύνδεση της φιλανθρωπικής αυτής οργάνωσης με την τρομοκρατία. 

«Ο Τζώρτζης είναι ένας γοητευτικός εξτρεμιστής, πρώην μέλος της οργάνωσης Hizb-ut-Tahrir», γράφουν τρία χρόνια αργότερα οι «Τάιμς» του Λονδίνου, υποστηρίζοντας ότι τα βίντεο με τα κηρύγματά του στο YouTube παρακολουθούσε ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, που αιματοκύλισε τον Μαραθώνιο της Βοστόνης. Λίγες ημέρες αργότερα το βρετανικό περιοδικό «The Week», που επικαλείται ειδικούς στον ισλαμικό εξτρεμισμό, «κατατάσσει» τον Χάμζα Τζώρτζη στη νέα γενιά ακραίων μουσουλμάνων, που εμπνέονται από τον Αμπού Κατάντα, τον Ιορδανό εξτρεμιστή που θεωρείται ο πνευματικός ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη. 

Το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι ο Τζώρτζης και άλλοι ομιλητές που παρουσιάστηκαν από τον Μάρτιο του 2012 ώς τον Μάρτιο του 2013 σε φημισμένα βρετανικά πανεπιστήμια, ανάμεσά τους το Κέμπριτζ, το UCL, το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, «προωθούν τον ιερό πόλεμο, τον εξτρεμισμό, την ομοφοβία, το μισογυνισμό και αρνούνται τις προσωπικές ελευθερίες». 

Ο Χάμζα Τζώρτζης, που έχει περισσότερους από 30.000 φίλους στα κοινωνικά δίκτυα, στην ιστοσελίδα του στο Facebook καταδίκασε την αποτραία δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο. «Ο άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι έναν άνθρωπο σήμερα στο Λονδίνο διέπραξε μια εγκληματική πράξη, μία πράξη κακίας. Προσεύχομαι για να παραμείνουν όλες οι κοινότητες ενωμένες και να μη διχαστούν από το μίσος. Οποιος το έκανε αυτό δεν εκπροσωπεί καμία κοινότητα και καμία θρησκεία», γράφει χαρακτηριστικά. 

Στην ιστοσελίδα του, όπου έχει άρθρα και ομιλίες του για τη θρησκεία και την πολιτική, τον τρόπο που παρουσιάζεται το Ισλάμ στη Δύση, ο Τζώρτζης καταγράφει αναλυτικά «τις στρεβλώσεις» δυτικών ΜΜΕ. Διαβάζουμε, για παράδειγμα, ότι ο αρθρογράφος των «Τάιμς», το άρθρο του οποίου αναπαρήχθη στο BBC, τη «Sun», την «Independent», έκανε πολλά λάθη, καθώς ο Τζώρτζης, όπως ο ίδιος γράφει, δεν αρνείται την ελευθερία του λόγου, δεν εμπλέκεται σε πράξεις που προκαλούν κοινωνικό διαχωρισμό, και κυρίως απορρίπτει όλες τις μορφές της τρομοκρατίας. «Οπως και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων που αγαπούν την ειρήνη, αρνούμαι τον ισχυρισμό ότι ο ισλαμικός νόμος είναι βίαιος», γράφει. 

The Telegraph, The Times, The Week, www.iERA.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: