Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Θρήνος και οργή στο Πωγώνι για τις δολοφονίες. Ο τρόμος βασιλεύει στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 30χρονος Αλβανός που δολοφόνησε εν ψυχρώ το ζευγάρι ηλικιωμένων στα Κτίσματα.

Φόβος και τρόμος στα χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου από αδίστακτους Αλβανούς κακοποιούς που κάνουν επιδρομές για να αρπάξουν ό,τι βρουν μπροστά τους και δεν διστάζουν να προχωρήσουν και σε ληστείες, απειλώντας, ξυλοκοπώντας και τραυματίζοντας ηλικιωμένους.


Τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 30χρονος Αλβανός που δολοφόνησε εν ψυχρώ το ζευγάρι ηλικιωμένων στα Κτίσματα.


Θρήνος και οργή επικρατούσαν χθες στα Κτίσματα Ιωαννίνων, όπου κηδεύτηκε το ζευγάρι των ηλικιωμένων το οποίο δολοφόνησε 30χρονος Αλβανός για να τους αρπάξει μόλις 40 ευρώ και το αυτοκίνητό τους, ενώ νωρίτερα έκανε δύο ληστείες με την απειλή χειροβομβίδων.

Ολο το χωριό κατέβηκε χθες στα Γιάννενα και πολιόρκησε το δικαστικό μέγαρο, ενώ ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κωνσταντίνος Καψάλης, ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

«Εχουμε 20 χωριά σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα. Καθημερινά μπαίνουν και βγαίνουν Αλβανοί χωρίς κανέναν έλεγχο. Δεν υπάρχει καμία φύλαξη, οι λιγοστοί ηλικιωμένοι κάτοικοι κοιμούνται φοβισμένοι με αναμμένα τα φώτα», είπε ο κ. Καψάλης και ζήτησε να ανοίξουν και πάλι όλοι οι αστυνομικοί σταθμοί στα ακριτικά χωριά και να αυξηθούν οι περιπολίες.


Από τη διαμαρτυρία των κατοίκων στα δικαστήρια Ιωαννίνων
Από τη διαμαρτυρία των κατοίκων στα δικαστήρια Ιωαννίνων


Εφιάλτης
Καθημερινές είναι πλέον οι επιδρομές Αλβανών, που αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα, αυτοκίνητα, ακόμη και τρόφιμα και ρούχα από τα σπίτια στην Αγία Μαρίνα, στη Χαραυγή, στους Δρυμάδες, στην Πωγωνιανή και στα άλλα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, όπου οι κάτοικοι σε κατάσταση απελπισίας ζητούν εκτός από τους αστυνομικούς σταθμούς να λειτουργήσουν και στρατιωτικά φυλάκια.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη Θεσπρωτία, στην τελευταία μάλιστα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών παρέστη ο αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας, ταξίαρχος Γιώργος Λελοβίτης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι τα 47 χωριά του δήμου αστυνομεύονται από δύναμη 150 ανδρών και σε καθημερινή βάση υπάρχουν 5 περιπολίες.
«Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών έχουν σπείρει τον τρόμο και τον πανικό. Η συνοριακή γραμμή των Φιλιατών με την Αλβανία είναι 100 χιλιόμετρα και πολλά χωριά έχουν μείνει στο έλεος των κακοποιών», μας είπε ο αντιδήμαρχος Φιλιατών, Παρασκευάς Βλάχος.

Επιτέθηκαν στον φονιά
Τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή Ιωαννίνων ζήτησε και πήρε ο 30χρονος Αλβανός που σκότωσε με μια πέτρα τον 73χρονο Θωμά Χάιδο, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, και την 72χρονη σύζυγό του Σοφία μέσα στο σπίτι τους, στα Κτίσματα. Οι γιοι των θυμάτων πήγαν χθες στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων και επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστη, ο οποίος εμφανίστηκε αμετανόητος και περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τόσο το διπλό φονικό όσο και τις ληστείες που έκανε νωρίτερα με τη χρήση χειροβομβίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: