Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

O Δήμος Πάργας συμμετέχει στο έργο «TALKING LANDS: talks between the lands of Apulia and Greece»

O Δήμος Πάργας συμμετέχει στο έργο «TALKING LANDS: talks between the lands of Apulia and Greece»

O Δήμος Πάργας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «TALKING LANDS: talks between the lands of Apulia and Greece», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013 και εντάσσεται στον Άξονα 3 του Προγράμματος «Βελτίωση της ποιότητας ζωής, προστασία του περιβάλλοντος και ενδυνάμωση της κοινωνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».
Σημαντική πτυχή του έργου είναι η από κοινού διοργάνωση αφηγηματικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων που θα δίνουν έμφαση στην κοινή πολιτιστική ταυτότητα και στις αξίες των δύο συμμετεχόντων χωρών, με στόχο την ανάκτηση και προβολή τους, την επιστροφή στις παραδόσεις, καθώς και την ενθάρρυνση της δημιουργίας ενός διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των δύο λαών.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, η θεατρική - καλλιτεχνική ομάδα που συγκροτήθηκε και εκπροσωπεί το Δήμο Πάργας αναχώρησε σήμερα με προορισμό το Δήμο Monopoli της Ιταλίας, με τον οποίο συνεργάζεται για την παρουσίαση των παραστάσεων. Οι θεατρικές παραστάσεις της διακρατικής καλλιτεχνικής ομάδας θα ξεκινήσουν στις 25 Μαΐου στο Δήμο Monopoli και θα συνεχιστούν στις περιοχές των Δήμων Fasano και Grottaglie, προτού επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Το έργο TALKING LANDS υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους (ΠΔΕ). Στοχεύει στη σύνδεση της θεατρικής εμπειρίας με τις συνεργαζόμενες περιοχές, ούτως ώστε η αφηγηματική τέχνη να αποτελέσει το μέσο, τόσο για την επιστροφή στις παραδόσεις και τις αξίες, όσο και για την έναρξη ενός διαλόγου που θα προωθήσει νέες μορφές τέχνης και θα οδηγήσει στην κοινή πολιτιστική ανάπτυξη των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: