Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Συνεχίζεται το γράψε-σβήσε για τους νέους διοικητές των Νοσοκομείων της Ηπείρου.

                         Για διοικητή στο Νοσοκομείο της Άρτας, προορίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στενό συγγενικό του πρόσωπο, που σήμερα υπηρετεί ως τραπεζικό στέλεχος σε τράπεζα του Αγρινίου!

Δεν έχει τελειωμό το γράψε-σβήσε των  παρατρεχάμενων στο υπουργείο Υγείας που προσπαθούν μέχρι την τελευταία  στιγμή να περάσουν τους δικούς τους, στις λίστες με τους νέους διοικητές των  νοσοκομείων της Ηπείρου. 

Ενώ  όλα ήταν σχεδόν έτοιμα και αναμέναμε έως τις αρχές Ιουνίου να  ανακοινώνονταν και επίσημα τα ονόματα, τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται νέα ονόματα στη λίστα των υποψηφίων για διορισμό, με αποτέλεσμα τα πάντα να βρίσκονται στον αέρα!

Στην κυριολεξία, ούτε η ίδια η τρικομματική κυβέρνηση με το 7-4-2 δεν μπορεί να βγάλει άκρη για το ποιος θα τοποθετηθεί που, μιας και τα αιτήματα για προσθήκες είναι συνεχή. Οπότε να αναμένετε και καραμπόλες που μπορεί να οδηγήσουν εκτός, κάποιους που μέχρι χθες εμφανιζόταν σίγουροι.

Στα Γιάννενα, πρόβλημα παρουσιάστηκε, ύστερα από την εμμονή της ΔΗΜΑΡ να τοποθετήσει δικό της διοικητή σε νοσοκομείο της πόλης, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο το ενδεχόμενο να της δοθεί άλλη διοίκηση, σε  Άρτα, Πρέβεζα ή Φιλιάτες.

Μάλιστα, η ΔΗΜΑΡ διαμέσου της Γιαννιώτισσας υφυπουργού Φωτεινής Σκοπούλη, καλοβλέπει την προοπτική να πάρει για λογαριασμό της το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!!! Σε μια τέτοια περίπτωση, σε διοικητή της Ν.Δ.  θα περάσει η διοίκηση του Χατζηκώστα, οπότε η καραμπόλα που δημιουργείται, πετά σε άλλο Νομό (Άρτα-Πρέβεζα-Φιλιάτες) κάποιον διοικητή προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

Έλα όμως, που σύμφωνα με πληροφορίες για διοικητή στο Νοσοκομείο της Άρτας, προορίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στενό συγγενικό του πρόσωπο, που σήμερα υπηρετεί ως τραπεζικό στέλεχος σε τράπεζα του Αγρινίου!

Αν όμως η ΔΗΜΑΡ συμβιβαστεί με τη διοίκηση του Χατζηκώστα, τότε σίγουρα η διοίκηση του Πανεπιστημιακού θα περάσει στη Ν.Δ.

Υπενθυμίζουμε, ότι στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος -λόγω εντοπιότητας- οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν  μπορούν να καταλάβουν θέση σε Φορέα της Υγειονομικής Περιφέρειας ο οποίος βρίσκεται εκτός των ορίων του Νομού εντοπιότητάς τους. Όμως για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αυτός ο περιορισμός δεν ισχύσει, αφού πρόκειται για περιφερειακό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: