Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΚΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ…. ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Αγαπητοί συνέλληνες,
Κυρίες και κύριοι
29 Μαΐου 1453! 29 Μαΐου 2013. 560 χρόνια πέρασαν από εκείνη την ημέρα, η οποία φέρνει στο νου μας μνήμες πόνου. Ο πόνος αυτός παίζει έναν ευεργετικό ρόλο, γιατί μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί. Μας κάνει να νιώθουμε ότι θα συνεχίσει  η ιστορική πορεία του ελληνισμού στο διάβα των επόμενων αιώνων.
Όλα αυτά τα χρόνια τα αυθεντικά συναισθήματα των ανώνυμων ανθρώπων και του ιδίου του Έθνους μετουσιώθηκαν σε λαϊκή ποιητική δημιουργία με λογοτεχνική, αλλά κυρίως ιστορική αξία. Γι αυτό κι εμείς θεωρούμε επιβεβλημένη την απαλλαγή της ιστορίας μας από σκόπιμα λάθη και στρεβλώσεις. Μπροστά στην ιερότητα της ιστορικής αλήθειας, δεν υπάρχουν οιονδήποτε σκοπιμοτήτων «άβατα». Η τόσο πλούσια ιστορία μας εξάλλου, δεν έχει ανάγκες από υπερβολές.  

Είναι όμως ανίερο, είναι βέβηλο, το να αποπειράσαι με πρόσχημα την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας να αποδομήσεις την ίδια την ιστορική αλήθεια όπως περίτεχνα με αληθοφανή τρόπο, με «λαθροχειρική» θα έλεγα πανουργία προσπαθούν αυτοί της λεγόμενης «νέας ιστορίας», αυτοί που πρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν στο έργο της «αποδόμησης» με προνομιακές παρεμβάσεις στα Πανεπιστήμια και στα μεγάλα Μ.Μ.Ε.
Όλοι επιδίδονται και σε ιδεολογική τρομοκρατία ενοχοποιώντας ως κρυπτοεθνικιστικές ή ακόμη και εθνικιστικές τις όποιες αντίθετες προς τις δικές τους απόψεις. Ακόμα και λέξεις κατέστησαν υπόπτως "ένοχες", όπως για παράδειγμα η πατρίδα και ο πατριωτισμός. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται και σήμερα στη σύγχρονη μορφή της. Τα τέσσερα κομμάτια του Ελληνισμού: Βόρειος Ήπειρος, Πόντος, Κύπρος και Κωνσταντινούπολη δεν έδωσαν μόνο ιστορικούς παράλληλους αγώνες, αλλά συνεχίζουν να δίνουν και σήμερα για την ανάκτηση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.  

 Στις 29 Μαΐου 1453 η ελληνική ψυχή βρέθηκε εξαντλημένη από έναν υπεράνθρωπο αγώνα και λύγισε, ανίκανη να δώσει αλησμόνητο παράδειγμα. Σήμερα όμως η ελληνική ψυχή είναι δυνατή και ενωμένη από τη Βόρειο Ήπειρο έως τον Πόντο, από την Κύπρο έως την Κωνσταντινούπολη και όλοι μαζί δυναμικά θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα υψώσουμε τις φωνές μας έτσι ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τα δεινά της σημερινής βαρβαρότητας που ζει η χώρα μας.  Και προς αυτή την κατεύθυνση σας καλώ όλους σας να ενεργοποιηθείτε, γιατί δια των αγώνων μας η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να πεθάνει.  

Ηλέκτρα Κίκη
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολης
Βορείου Ηπείρου «Οι Σελλοί»  

Δεν υπάρχουν σχόλια: