Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Επτά σχήματα υπέβαλαν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό του έργου ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου.



Επτά (7) υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον την Τρίτη, 28 Μαΐου 2013, στο διαγωνισμό Ανταγωνιστικού Διάλογου Α' Φάσης - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».


Οι υποψήφιοι με τη σειρά που υπέβαλαν τους φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι οι εξής:

1. «ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. (ΜΕΤΚΑ) - Χρ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.»
2. «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»
3. «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε. - ΕΓΝΩΝ Α.Τ.Ε.»
4. «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.»
5. «ARCHIRODON GROUP N.V. - INTRAKAT - ENVITEC A.E.»
6. «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝ. ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», διακρ. τίτλος «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.»
7. «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. - J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.»

Ο ιδιωτικός φορέας θα επιλεγεί με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου, για διάστημα 27 ετών. Το έργο θα διαχειρίζεται περίπου 150 χιλ. τόνους, περιλαμβάνοντας το σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται σε ολόκληρη τη διοικητική έκταση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για έργα διαχείρισης απορριμμάτων, οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων, ενώ θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι.

Με τις ανωτέρω αναφερόμενες αποφάσεις και ενέργειες, η Περιφέρεια Ηπείρου με το συντονισμό όλων των αρμοδίων παραγόντων και υπηρεσιών, συνεχίζει την προώθηση και την κατασκευή όλων των απαιτούμενων έργων (ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, αποκατάσταση ΧΑΔΑ, ΣΜΑ, κλπ), προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα θέματα που έχουν σχέση με τον υπό αναμόρφωση ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας και με απώτερο στόχο το συμφέρον των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: