Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μοιράζει τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους κολλητούς του, ο Στουρνάρας. 175.000 ευρώ στον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο Χρήστος Σκλαβούνος παίρνει ετησίως 75.000 ευρώ περισσότερα, από τον Ολλανδό προκάτοχο του.

Το υπ. Οικονομικών πριμοδοτεί πλουσιοπάροχα τον κ. Σκλαβούνη, επειδή, λέει, θα βρίσκεται συνέχεια στην Αθήνα...

Επί θητείας του στη UBS, ο ξένος οίκος προέβαλλε την Altec ως εταιρεία- υπόδειγμα, η οποία σε λίγο κατέρρευσε. Ακόμη έγραψε ιστορία με την «κάλυψη» της Αγροτικής Τράπεζας
Συνεχίζεται το... πάρτι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μικτές αποδοχές 175.000 ευρώ προβλέπονται για το νέο πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρήστο Σκλαβούνη, ούτε λίγο ούτε πολύ επιπλέον 75.000 ευρώ από τον προκάτοχό του Πολ Κόστερ.


Το υπ. Οικονομικών πριμοδοτεί πλουσιοπάροχα τον κ. Σκλαβούνη, επειδή, λέει, θα βρίσκεται συνέχεια στην Αθήνα... Ο Ολλανδός τέως πρόεδρος του ΤΧΣ, που φέρεται να εξωθήθηκε σε παραίτηση, ελάμβανε (σύμφωνα με το ΦΕΚ 35 της 30/1/2013) μικτές αποδοχές εκατό χιλιάδων ευρώ χωρίς τις επιπλέον παροχές. 

Το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο τη συνεχή παρουσία του κ. Σκλαβούνη στην Αθήνα (σε αντίθεση με τον Πολ Κόστερ) και την ενεργό συμβολή -όπως ελέχθη- που θα έχει στα τραπεζικά δρώμενα, πριμοδοτεί το διορισμό του με επιπλέον μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 
Προφανώς ο Γ. Στουρνάρας (θα υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ αρχές της εβδομάδας) εκτός από τη συνεχή παρουσία του κ. Σκλαβούνη στη θέση του προέδρου, αξιολογεί πως χρήζει μεγαλύτερης αμοιβής το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS. 

Επί θητείας του ο ξένος οίκος προέβαλλε (αρχές του 2007) την Altec ως εταιρεία-υπόδειγμα, συστήνοντας μάλιστα τη μετοχή για αγορά και δίνοντας στόχο τα 3,2 ευρώ (στις 19/7/2007). Ακολούθησε μάλιστα Road Show της Altec στο Λονδίνο (αρχές του 2008) για να επακολουθήσει η γνωστή κατάρρευση των εταιρειών του Θ. Αθανασούλη, Altec και Microland, με κατακρήμνιση των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Για την ιστορία ένα χρόνο μετά τη σύσταση της UBS η μετοχή της Altec κατέρρεε στο 0,44 ευρώ για να ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της λίγο αργότερα. 
Επί ημερών του νέου προέδρου του ΤΧΣ, η UBS έγραψε ιστορία με την «κάλυψη» της Αγροτικής Τράπεζας, τις αλλοπρόσαλλες αναλύσεις της με την εμπλοκή της να φτάνει μέχρι τη Βουλή με επερωτήσεις βουλευτών, απαντήσεις υπουργών και άλλες... ομορφιές. Ολα αυτά τότε, που η UBS από τη μία έβγαζε εκθέσεις με «αστρονομικές» τιμές-στόχους (τις οποίες ουδέποτε προσέγγισε η μετοχή) κι από την άλλη ήταν σύμβουλος -και «εγγυητής»- στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: