Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ιωαννίνων είδε τα ''καλά'' του ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας. Η ''Δωδώνη'' έχει απλήρωτους δυο μήνες τους παραγωγούς την ίδια ώρα που δηλώνει αύξηση των εξαγωγών και των κερδών.


Τείνει να παγιωθεί η καθυστέρηση της πληρωμής των κτηνοτρόφων της Ηπείρου από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στον προγραμματισμό της παραγωγής ενόψει της επόμενης γαλακτοκομικής περιόδου.


Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, παραχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Κώστας Κατσάνος,με αφορμή την καθυστέρηση στις πληρωμές των παραγωγών από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κατσάνoς ανέφερε:
"Η κατάσταση των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό μας, έχει γίνει εκρηκτική.
Με οδηγό την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης, ενισχύεται το ξεκλήρισμα μας, συγκεντρώνεται γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών καπιταλιστών.
Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ έχει απλήρωτους δυο μήνες τους παραγωγούς την ίδια ώρα που δηλώνει αύξηση των εξαγωγών και των κερδών.
Με την απλήρωτη δουλειά από χιλιάδες παραγωγούς η εταιρία μαζεύει αμύθητα κέρδη, πλουτίζει στις πλάτες μας. 
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά αυτή η κατάσταση, να απλωθεί και άλλο η απλήρωτη εργασία. 
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να αφήσουμε ατάιστα τα κοπάδια και τις οικογένειες μας.
Σήμερα οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι ξέρουν, έχουν πείρα, για αποτελέσματα και κατακτήσεις που μπορεί να φέρει ο οργανωμένος αγώνας απέναντι στην κυρίαρχη αντιαγροτική πολιτική. 
Είναι ώρα οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι με στήριγμα τον Αγροτικό Σύλλογο να κόψουν μαζί με τους εργαζόμενους την φόρα στον επιχειρηματικό όμιλο της ΔΩΔΩΝΗΣ. 
Να βάλουν φραγμό στην απλήρωτη δουλειά, τη μείωση των τιμών, το αυξημένο κόστος παραγωγής και τη φοροληστεία, να ανατρέψουν την πολιτική συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος και ξεκληρίσματος. 
Πρέπει να σημαίνει παναγροτικός ξεσηκωμός γιατί η κυβέρνηση επεκτείνει το χαράτσι από την λαική κατοικία και στα αγροτεμάχια. 
Θα πληρώνουμε δηλαδή ενοίκια και στα χωράφια μας. Επιπλέον προωθείται η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. 
Ήδη πάνω από 50.000 φτωχοί αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές ούτε για το 2011 με αποτέλεσμα να μην παίρνουν αποζημιώσεις για ζημιές στην παραγωγή και να κινδυνεύουν να βρεθούν με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. 
Αυξάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ που πρακτικά σημαίνει περισσότερα εμπόδια ακόμη για την υποτυπώδη φαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί όλους φτωχούς μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, να δώσουν βροντερό παρών, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση για την απλήρωτη εργασία την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια: