Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Επιμελητήριο Πρέβεζας: "Υποχρεωτική αναγραφή στην ελληνική γλώσσα όλων των επιγραφών ".

Επιμελητήριο Πρέβεζας: "Υποχρεωτική αναγραφή στην ελληνική γλώσσα όλων των επιγραφών "

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι σύμφωνα με σχετική διάταξη του ν. 2946/2001 (Υπαίθρια διαφήμιση) έχει θεσμοθετηθεί η υποχρέωση αναγραφής στην ελληνική γλώσσα όλων των επιγραφών, με τις οποίες προσδιορίζεται η θέση, η διεύθυνση, η ιδιότητα, ή η επαγγελματική δραστηριότητα φυσικού προσώπου, ή η επωνυμία και το αντικείμενο δραστηριότητας ενώσεως φυσικών ή νομικών προσώπων, επιτρεπομένης ωστόσο (προαιρετικά) της παράλληλης παράθεσης επί αυτών, ξενόγλωσσων λέξεων (συμπεριλαμβανομένων των κατοχυρωμένων εμπορικών σημάτων, διακριτών τίτλων και εν γένει επωνυμιών), υπό την προϋπόθεση όμως της αναγραφής τους με μικρότερα στοιχεία.

Σχετική ενημέρωση γίνεται από τις Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κατά τη διαδικασία έγκρισης του δικαιώματος χρήσης της επωνυμίας και του διακριτού τίτλου εκ μέρους των φυσικών και νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι για την αφαίρεση των παράνομων ξενόγλωσσων επιγραφών και τις επιβαλλόμενες κυρώσεις στους παραβάτες, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 6 και 9 του εν λόγω νόμου (πρόστιμο ύψους 587? έως 5.870? και αφαίρεση από συνεργεία του οικείου Δήμου, ή Κοινότητας ή Περιφέρειας ή Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, ή Ο.Σ.Ε., ή ιδιωτικά, κατά περίπτωση, με συνδρομή της οικείας αστυνομικής αρχής).


Δεν υπάρχουν σχόλια: