Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στο εαρινό συνέδριο της Eurocop ο Πρεβεζάνος Αστυνομικός Ευάγγελος Μυλωνάς. Ψήφισμα καταπέλτης της EUROCOP κατά της πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στο εαρινό συνέδριο της Eurocop ο Πρεβεζάνος Αστυνομικός Ευάγγελος Μυλωνάς-Ψήφισμα καταπέλτης της EUROCOP κατά της πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης

Στο εαρινό συνέδριο της Eurocop που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Μάρτη 2013 στη Βαρκελώνη, εκπροσωπώντας την ΠΟΑΣΥ, βρέθηκε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, ο Πρεβεζάνος αστυνομικός Μυλωνάς Βαγγέλης.
Ο κ. Βαγγέλης Μυλωνάς δήλωσε: « μαζί με τον Γραμματέα Δημοσίων σχέσεων Τριγώνη Χρήστο και τον συνεργάτη μας δικηγόρο Αθηνών Νίκο Κονδύλη, πετύχαμε μια ξεκάθαρη καταδίκη της Ελληνικής Κυβέρνησης από το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Συνδικάτο για την ασκούμενη πολιτική των άδικων πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών συναδέλφων μας και των αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων που επιχειρεί στο συνδικαλιστικό μας κίνημα ώστε να παρεμποδίζει την ελεύθερη λειτουργία του.»

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Αστυνομικών Ενώσεων (EUROCOP) κατά τις εργασίες του Εαρινού Συνεδρίου της που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη στις 4 και 5 Μάρτη 2013, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα στο οποίο καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την Ελληνική Κυβέρνηση για την πολιτική των πειθαρχικών διώξεων κατά Ελλήνων Αστυνομικών Συνδικαλιστών για τη δράση τους και την εισαγωγή αντεργατικής νομοθεσίας στη λειτουργία των Συνδικάτων.
Επίσης θεωρεί τις ενέργειες αυτές ως κατάχρηση της κρατικής εξουσίας και απαιτεί η αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους να καταδικάζεται δημοσίως ως απαράδεκτη από τις άλλες Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Mylwnas 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ :
" Έχοντας ενημερωθεί σε αυτό το συνέδριο (της 5ης Μαρτίου) για την απειλή της Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Ελλήνων συναδέλφων του Ελληνικού συνδικάτου της Αστυνομίας, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία των Αστυνομικών Ενώσεων (EuroCop) παρέχει την άνευ όρων στήριξή της στην αντίσταση της ΠΟΑΣΥ κατά της κραυγαλέας και αδικαιολόγητης επίθεσης της Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των δικαιωμάτων μιας συνδικαλιστικής ένωσης να αντιστέκεται, δημοκρατικά και νόμιμα, ενάντια στην επιβολή των μέτρων λιτότητας που είναι τόσο σφοδρά ώστε να υπονομεύουν την ποιότητα των αστυνομικών υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες.
Η EuroCop διαπιστώνει περαιτέρω μια αυξανόμενη τάση ανάμεσα σε άλλες εθνικές κυβερνήσεις, όπως αποδεικνύεται από παρόμοιες συμπεριφορές σε χώρες όπως η Ουγγαρία, Πορτογαλία και Τουρκία, να επιδιώκεται να καταπνιγεί η νόμιμη αντίδραση σε εθνικές κυβερνητικές πολιτικές περιορίζοντας άμεσα τις δράσεις των αστυνομικών ενώσεων μέσω πειθαρχικών μέτρων στους επικεφαλής των συνδικάτων και εισαγωγής αντεργατικής νομοθεσίας.
Η EuroCop θεωρεί τέτοιες ενέργειες των Κυβερνήσεων ως κατάχρηση της κρατικής εξουσίας και απαιτεί η αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους να καταδικάζεται δημοσίως ως απαράδεκτη από τις άλλες Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή."

Δεν υπάρχουν σχόλια: