Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να μαζέψει χρήματα από τη λίστα Λαγκάρντ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπογράμμισε πως η υπόθεση αυτή αναδεικνύει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης των κυβερνώντων ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία ”


Την κωλυσιεργία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα που προκύπτει από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δηλαδή την είσπραξη φόρων, ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των 49 ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπογράμμισε πως η υπόθεση αυτή αναδεικνύει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης των κυβερνώντων ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, έλλειμμα που οφείλεται στα διαπλεκόμενα συμφέροντα ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και επιχειρηματιών που βρίσκονται στη λίστα. 

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δυόμισι χρόνια μετά την έλευση του αρχείου Φαλτσιάνι - Λαγκάρντ στη χώρα μας δεν έχει εισπράξει στο δημόσιο ταμείο της ούτε ένα ευρώ. Αυτή είναι η ουσία και όχι η «χειραγώγηση» της κοινής γνώμης μέσω της δημοσιοποίησης ονομάτων, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση, αν θέλει, μπορεί να βγάλει ακόμη και τώρα λεφτά από τη λίστα, που θα μπουν στο δημόσιο ταμείο. Αλλά, δυστυχώς μέχρι στιγμής, δείχνει ότι δεν έχει την πολιτική βούληση. Διότι μέσα στη λίστα βρίσκονται 'φίλοι' επιχειρηματίες και 'φίλοι' στελέχη των δύο βασικών κομμάτων που συγκυβερνούν”.

Μιλώντας στον Real FΜ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Ζ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως “το ΣΔΟΕ δεν έχει τα εργαλεία για να κάνει τη δουλειά της έρευνας” επιρρίπτοντας τις ευθύνες επ' αυτού στην “αδιαφορία του υπουργείου και της πολιτείας. Επιπλέον τόνισε πως “οι τράπεζες δεν έχουν δώσει απαντήσεις στο ΣΔΟΕ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: