Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Χωρίς αλλαγές για τα τμήματα του ΤΕΙ Πρέβεζας το σχέδιο «Αθηνά». Παρά τις έντονες πιέσεις τοπικών παραγόντων μένει με ένα τμήμα.


Χωρίς αλλαγές για τα τμήματα του ΤΕΙ Πρέβεζας σε σχέση με την αρχική πρόταση που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την 1η Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί σήμερα εν μέσω αντιδράσεων, το σχέδιο «Αθηνά» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. 


Σε ότι αφορά την Πρέβεζα οι πιέσεις που ασκήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, από τοπικούς φορείς δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση και δεν υιοθετήθηκε καμία βελτιωτική πρόταση, και μένει τελικά με ένα τμήμα αυτό της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που προέκυψε, από την συγχώνευση του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής με το Λογιστικής.

Η πρόταση όμως επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη για το ΤΕΙ Ηπείρου αφού χάνει ένα ακόμη τμήμα. Πρόκειται για το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής το οποίο έχει διαγράψει μία εντυπωσιακή πορεία στην Άρτα και το οποίο μεταφέρεται στο Ληξούρι Κεφαλλήνιας. 

Για μεγάλο πλήγμα σ' όλο το ΤΕΙ Ηπείρου, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδης Γλαβάς, ο οποίος συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, σήμερα στις 10 το πρωί και στη μία το μεσημέρι συνεδριάζει το Συμβούλιο Διοίκησης προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για άμεση κινητοποίηση του συμβουλίου και των σπουδαστών. Να σημειώσουμε ακόμη ότι με την τελική απόφαση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, στο ΤΕΙ Ηπείρου καταργείται και το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, εξέλιξη όμως που ανέμενε η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: