Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Όταν οι καναλάρχες ασελγούν στις δημόσιες συχνότητες και επωάζουν το αυγό του φιδιού.


Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα την επιστολή που στάλθηκε στο Εnimerosi 24 και πολύ σωστά το έγκυρο mediaκο site την δημοσίευσε. 


Παρότι μπορούμε να δεχθούμε τις ποιοτικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα τηλεσκουπίδια του ενός καναλιού από το άλλο-και να αποδώσουμε την πρέπουσα τιμή του γκλαμουράτου πρίγκιπα των σκουπιδιών στον κ. Μπούτο-θα θέλαμε να επισημάνουμε στους κ.κ Κυριακού, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Κοντομηνά τις τεράστιες ευθύνες του για την ασέλγεια στις δημόσιες συχνότητες.

Με τα τηλεσκουπίδια του lifestyle, τα τούρκικα σήριαλ και τις χαζοσειρές το μόνο που κάνουν είναι να αποχαυνώνουν έναν ολόκληρο λαό και να τον παραδίδουν στους παιδικούς σταθμούς της "Χρυσής Αυγής".

Αυτό επιδιώκουν;

Ακολουθεί η επιστολή που διαβάσαμε στο ENIMEROSI 24



Πέτρος Μπούτος

Είναι αστείο κανείς να χρεώνει στον διευθυντή προγράμματος την αδυναμία καναλιού/παραγωγής να πληρώσει το οτιδήποτε, ούτε την κρίση στη διαφήμιση, ούτε τα δάνεια που πήραν οι ιδιοκτήτες και οι παραγωγοί προ κρίσης και τώρα καταρρέουν. Πόσω μάλλον για ένα πρόγραμμα που γυρίστηκε με δεδομένα ενάμιση έτους πριν, σε μία χώρα που μέρα με τη μέρα βρίσκεται πιο κάτω. Τα αφεντικά, διαθέτουν το κεφάλαιο να πληρώσουν τον λογαριασμό από τις άλλες εταιρίες τους, αλλά δεν το κάνουν για λόγους που δεν αφορούν μόνο στο οικονομικό αλλά και σε ανταγωνισμούς μεταξύ τους και μικροπρέπειες. Λοιπόν, αυτοί που δεν πληρώνουν να γίνει ο τελικός του Master Chef (εφόσον δεν θέλουν να βγει προς τα έξω η όλη ιστορία) εκείνοι είναι που εκθέτουν το κανάλι και όχι ο Μπούτος. 
Οφείλει κανείς να αναγνωρίσει στον Μπούτο ότι προτίμησε να συνεχίσει να προσφέρει μυθοπλασία - έστω και τούρκικη ή δανέζικη- παρά να γεμίσει τις τρύπες με φτηνές παραγωγές τύπου Πλάκα Κάνεις, Laugh Attack, Fthis με χαμηλού επιπέδου κόνσεπτ, μπάτζετ και συντελεστές, παρουσιαστές όπως η Τσιμτσιλή, η Πάνια και ο Κωστόπουλος, απευθυνόμενες σε αντίστοιχου επιπέδου τηλεθεατές ή απλά ανθρώπους που δεν έχουν κάτι άλλο να δούνε.
Τώρα, αν ψάχνουν όλοι κάπου να τα ρίξουν, αυτό δεν αφορά τους δημοσιογράφους αλλά αυτούς που διαρρέουν την αμφισβήτηση προς τον Μπούτο προς τα έξω. Οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού θα έπρεπε να ξέρουν καλύτερα τις σκοπιμότητες, αλλά ίσως φταίει ότι ο χώρος αυτός δεν πληρώνει πια και έχουν μείνει να γράφουν πιο άπειροι συντάκτες ή απλά ισχύει το ότι όταν η αλήθεια δεν συμφωνεί με την ίντριγκα, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια.
Αλλά είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα, ελλείψει νέων παραγωγών, ξεχάστηκε η διαφορετική αισθητική που είχε το Mega σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια στα τόσα χρόνια. 
Γιατί και ο ALPHA πχ είχε την πολυτέλεια να σπαταλήσει χρήματα μια κάποια εποχή, αλλά ούτε Νησί, ούτε Παπακαλιάτη, ούτε καν τον Λάκη τον Γλυκούλη δεν έκανε. Όσο για τους παρουσιαστές τους; Και το Mega αν έδινε επταψήφια νούμερα στους παρουσιαστές του και Μενεγάκη θα είχε και Λαζόπουλο και ό,τι άλλο τραβούσε η όρεξή του. Οπότε αν είναι να τίθεται θέμα για το πόσο τζάμπα μάγκας είναι ο Μπούτος ή όχι, ας κοιτάξουμε και τις περιόδους που όλοι είχαν λεφτά με τη σέσουλα, τι έκανε ο καθένας και να το ξανασυζητήσουμε.

Γιατί ακόμα και στην τελευταία χρονιά που ξοδεύτηκαν χρήματα, ο Μπούτος έριξε τα χρήματα στο Νησί και το Master Chef και οι Γερμανοί του ALPHA τα έριξαν στο Big Brother και το Greek Idol. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ανέκαθεν το Mega προτιμά να ευχαριστήσει τον τηλεθεατή και έτσι να τον κερδίσει, παρά να τον ιντριγκάρει, να του δημιουργήσει κατώτερα συναισθήματα, κουτσομπολίστικα και κατινίστικα για να του τραβήξει την προσοχή. Τέλος, το μόνο κανάλι που δεν έβαλε ποτέ κουτσομπολίστικη μεσημεριανή εκπομπή είναι το Mega (έστω κι αν κάτι γίνεται τώρα με τον Λιάγκα στο πρωινό). Επίσης, το μόνο κανάλι που έχει τον ίδιο διευθυντή προγράμματος τόσα χρόνια, είναι το Mega. Πολύ αφοριστικοί δεν έχουμε γίνει τελευταία;


>Το συγκεκριμένο κείμενο το λάβαμε στο mailbox μας, όπως καθημερινά λαμβάνουμε εκατοντάδες mail. Αν και δεν γνωρίζουμε τον αποστολέα του, διότι δεν αναγράφεται, ούτε φυσικά γνωρίζουμε από πού προήλθε, το ξεχωρίσαμε για την καθαρότητα των απόψεων του, τα καλά του ελληνικά και επίσης, ότι καμία στιγμή δεν έχασε το στόχο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: