Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ! Οι πασόκοι επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη. Τα κόμματα Παπουτσή και Αλαβάνου.


Kι όμως οι προβολείς της δημοσιότητας επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ! Αυτή είναι η αίσθηση που επικρατεί μετά το Συνέδριο που όπως όλα δείχνουν θα είναι καταπραυντικό για το κόμμα μια και τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα-οι βενιζελικοί και οι παπανδρεικοί- πέρα από το ότι μέτρησαν τις δυνάμεις τους έδωσαν καθαρό στίγμα των προθέσεών τους.



Ακόμη κι αν μετά από αυτό το Συνέδριο προκύψουν δύο κόμματα αυτό θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης των πασόκων που απογοητευμένοι οδηγήθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα για να τον δουν στην συνέχεια να φωτογραφίζεται με τον Τόμας Μίλερ και να πέφτει στην αγκαλιά της διαπλοκής.

Αρκεί ένα 5% των ψηφοφόρων που απογοητευμένοι εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη- ένα πατριωτικό κόμμα του Παπουτσή για παράδειγμα - για να ξεφουσκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να διαλυθεί στις συνιστώσες εξ ων συνετέθη.

Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας.





Η απόφαση του Χρήστου Παπουτσή να μην είναι υποψήφιος για την νέα ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και οι ανοιχτές διαφοροποιήσεις του Μιχ. Καρχιμάκη από την ηγεσία του Κινήματος όλο αυτό το διάστημα, μόνο ως προαναγγελία εξελίξεων εντός του Κινήματος μπορούν να εκληφθούν.

Για τους προσεχτικούς παρατηρητές το Συνέδριο το ΠΑΣΟΚ επισημοποίησε το χάσμα που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται ο Βενιζέλος από το παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ που δεν έχασε την ευκαιρία να χειροκροτήσει τον ΓΑΠ κάθε φορά που αυτός έκανε την εμφάνισή του στην αίθουσα του Συνεδρίου.

Χαρακτηριστική των τάσεων εντό του ΠΑΣΟΚ είναι και η τοποθέτηση του Μιχ. Καρχιμάκη το βράδι της πρώτης μέρας του Συνεδρίου που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα της Ζούγκλας.

Ο κ. Καρχιμάκης, μιλώντας σε συνεστίαση το βράδυ της πρώτης ημέρας του συνεδρίου παρόντων στελεχών όπως ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Παντελής Οικονόμου, ο Γρηγόρης Νιώτης, η Αννα Νταλάρα, η Ρεγγίνα Βάρτζελη και άλλοι, πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τους παριστάμενους να διαδώσουν τους αληθινούς λόγους για τους οποίους ανατράπηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Τον έριξαν, υποστήριξε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, τα ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη και οι τράπεζες γιατί συγκρούστηκε μαζί τους κάνοντας μια αρχική γενική αναφορά. Για να γίνει όμως σαφέστερος, ελάχιστα λεπτά αργότερα στοχοποίησε τον κ. Ψυχάρη.

Μετέφερε μάλιστα στους συνδαιτυμόνες του μια «εικόνα» μέσω διαλόγων: Ενας τραπεζίτης, είπε, ρώτησε τον τότε πρωθυπουργό αν συμφωνεί να δώσει ακάλυπτο δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Ψυχάρη. Ο κ. Παπανδρέου, πάντα σύμφωνα με τον Μιχάλη Καρχιμάκη ρώτησε με τη σειρά του: Θα το έδινες σε οποιονδήποτε απλό πολίτη. Και όταν αυτός του απάντησε αρνητικά, ο κ. Παπανδρέου του είπε: Τότε δεν θα το δώσεις ούτε σε αυτόν.

Η αντίδραση του κ. Ψυχάρη, όπως την περιέγραψε στους συγκεντρωμένους ο πρώην βουλευτής Λασιθίου ήταν: Εγώ θα τον ρίξω τον Παπανδρέου και θα τον στείλω και στο Ειδικό Δικαστήριο».

Καταχειροκροτούμενος, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε στη συνέχεια: Μας λέγανε προδότες την ώρα που ο Παπανδρέου εξασφάλιζε δάνειο 140 δις ευρώ και σήμερα ο Σαμαράς πανηγυρίζει γι' αυτό που κατάφερε ο Παπανδρέου. Και ο Παπανδρέου λοιδορείται από τα ΜΜΕ που χρωστούν στο κράτος, που δεν πληρώνουν φόρους και δάνεια».

Και κατέληξε υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Πέσαμε γιατί είχαμε μια αισχρή αντιπολίτευση και από τα δεξιά και από τα αριστερά. Αυτό το αντιμετωπίζαμε όμως. Αλλά δεν αντιμετωπίσαμε το εσωτερικό μας πρόβλημα. Αν είχαμε κοινοβουλευτική ομάδα συμπαγή σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κυβέρνηση και θα είχε οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Όσο αφορά τον Χρήστο Παπουτσή τώρα, το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος που όλο αυτό το διάστημα είχε αποστασιοποιηθεί από την Ιπποκράτους, θέλησε με την μη υποψηφιότητά του για την νέα Κ.Ε. να δώσει το δικό του στίγμα, τόσο εντός του ΠΑΣΟΚ, όσο και εκτός.

Ο Παπουτσής προβληματίζεται τόσο για την απουσία σχεδίου εξόδου από την κρίση της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ όσο και από την άνοδο της "Χρυσής Αυγής". 

Στα πλαίσια του συνεδρίου δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον παρότρυναν να πάρει πρωτοβουλίες και χάρη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και της ιστορίας του Κινήματος. Όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν θα μας επιτρέψουν να πλήξουμε.

Στο μεταξύ η απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος που θα κάνει ανοιχτά λόγο για επιστροφή στη δραχμή στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ τις συνιστώσες που πρόσκεινται ιδεολογικά στην έξοδο από το ευρώ.



Τα πάντα ρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: