Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τι γύρευε η μάνα του τζάμπα την Κυριακή το πρωί στο Mall;


Ποια είναι η μάνα του Τζάμπα, που όλοι την απεχθάνονται; Η μάνα που οι Έλληνες αγαπούν να τη μισούν και καθημερινά ακούει τα εξ αμάξης; Η «Newspost» έψαξε και βρήκε την πιο αντιπαθητική, την πιο μισητή γυναίκα της ελληνικής τηλεόρασης. Και μάλιστα αυτή η γυναίκα δεν είναι Ελληνίδα.

Χρειάστηκε να επιστρατευτεί μια οικιακή βοηθός που έγινε ηθοποιός και μάλιστα από χώρα της Ευρώπης για να φτιαχτεί το πορτρέτο της πιο μισητής και αντιπαθητικής μάνας. Μιας «εκτρωματικής» μορφής που προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων και το φιλότιμό τους, σε μια εποχή κρίσης και δραματικών αλλαγών στη ζωή του.
Η μάνα του Τζάμπα ζει... Αλλά δεν είναι Ελληνίδα! Είναι Βρετανίδα! Ναι, καλά ακούσατε! Η πιο αντιπαθητική Ελληνίδα μάνα δεν είναι καν ελληνικής καταγωγής! Και πώς μπορούσε να είναι άλλωστε, όταν το πρότυπο της ελληνίδας μάνας είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζεται στη διαφήμιση έχοντας προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις. Οι Έλληνες αγαπούν να τη μισούν, όπως αποδεικνύεται από το κύμα αρνητικών και υποτιμητικών σχόλιων (με μπόλικα... βαριά λόγια) που κατακλύζουν το διαδίκτυο και τις συζητήσεις για την πιο αηδιαστική γυναίκα της ελληνικής τηλεόρασης!
«Μάνα του Τζάμπα άντε Χάσου», « Άει στα κομμάτια κα Τζάμπα. Δεν σε σηκώνει ο ελληνικός πολιτισμός», «Τζάμπα πάρε τη μάνα σου κι εμπρός» είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν γραφτεί όλο αυτό το διάστημα από πλήθος Ελλήνων και φέρνουν τη μάνα του Τζάμπα στην κορυφή των πιο αντιπαθητικών γυναικών και μάλιστα με διαφορά.
Η πρωταγωνίστρια της πιο προκλητικής αρνητικής διαφήμισης φέρνει στα άκρα κάθε Έλληνα που σέβεται τον εαυτό του και το ρόλο της ελληνίδας μάνας, ο οποίος απέχει χιλιετίες φωτός από τη «μάνα του Τζάμπα» που μαθαίνει και επιβραβεύει τον γιο της να τη σκαπουλάρει και να τη βγάζει καθαρή, κάνοντας λαμογιές και ψάχνοντας πάντοτε το τζάμπα!
Πρέπει να είναι μια από τις σπάνιες φορές όπου προκαλείται τόσο έντονη αντίδραση για έναν διαφημιστικό ρόλο. Κι αυτό ακριβώς αποδεικνύει πόσο αηδιαστικός, απωθητικός, απίθανα προσβλητικός είναι ο χαρακτήρας της Ελληνίδας μάνας που είναι... Βρετανίδα.

Του Τζάμπα η μάνα
Η Ellen (ή η «Μάνα του Τζάμπα» έτσι όπως τη γνωρίσαμε μέσα από τις διαφημίσεις της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών), αγνοεί τον απόηχο της εμφάνισής της στην ελληνική κοινή γνώμη. Ζει σε ένα μικρό χωριό της Αγγλίας σχετικά κοντά στην πόλη του Λονδίνου. Είναι 82 ετών, μάνα δύο παιδιών και γιαγιά δύο εγγονιών. Το χωριό της είναι τόσο μικρό ώστε διαθέτει όλα κι όλα δύο ταξί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Και η συγκεκριμένη πληροφορία λίγο έλειψε να της στοιχίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα καμπάνια της αλυσίδας. Από τη στιγμή που της ανακοινώθηκε ότι πήρε τον ρόλο, είχε μόνο 5 ώρες να ετοιμαστεί και να φτάσει στο αεροδρόμιο για την πτήση της.
Για πολλά χρόνια ήταν οικιακή βοηθός σε διάφορα σπίτια της περιοχής. Μέχρι που η εργασία της σε ένα από αυτά της έδωσε τη δυνατότητα να παίξει τον πρώτο της ρόλο σε μια ηλικία όπου λίγοι θα τολμούσαν να ξεκινήσουν. Ο οικογενειακός της περίγυρος ήταν αρχικά διστακτικός απέναντι στο εγχείρημά της, αλλά εκείνη το τόλμησε και μέχρι σήμερα έχει παίξει το ρόλο της μαμάς και της γιαγιάς σε αρκετά διαφημιστικά σποτ στην Αγγλία.
Στη διάρκεια των γυρισμάτων, παρά την ηλικία της ήταν πάντοτε ευδιάθετη και ορεξάτη! Η Ellen επισκέφτηκε τη χώρα μας για πρώτη φορά και είχε να πει μόνο τα καλύτερα! Για τους ανθρώπους, για το κλίμα και για το πόσο διαφορετική είναι η Αθήνα, σε σχέση με αυτό που ακούει στη χώρα της. Εδώ βρήκε μια άλλη οικογένεια, όπως μας είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Sam («o Τζάμπας») ζει και αυτός στο Ην. Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Είναι ταχυδακτυλουργός και επαγγελματίας κωμικός ηθοποιός, έχει σύζυγο Κύπρια και είναι πατέρας δύο κοριτσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: