Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σε θολά νερά η πώληση του Τ.Τ. με ποινικές ευθύνες. Αποχωρούν Εθνική και Eurobank;



Σε θολά νερά η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εξαιτίας της ανεξήγητης πρεμούρας της κυβέρνησης να το παραχωρήσει. Το άλλοθι ότι μας πιέζει η Τρόικα δεν στέκει μια και δεν βλέπουμε την Τρόικα να πιέζει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα και ανέχεται ακόμη οι διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι να παραμένουν στην θέση τους, πολλά επαγγέλματα να παραμένουν κλειστά και την εγχώρια διαπλοκή των ολιγαρχών να βασιλεύει. Η Τρόικα που κάνει τα στραβά μάτια για το διεφθαρμένο παρακράτος και ζητεί μόνο διαρκές πετσόκομα μισθών και συντάξεων, τι πρεμούρα έχει για το ΤΤ;

Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο στο παρασκήνιο. Η βιαστική εκχώρηση του ΤΤ θα μπορούσε να έχει ποινικές συνέπειες για τους εμπλεκόμενους. Σ΄αυτό το σημείο ζητάμε από τον Στουρνάρα να προσέξει μην βρεθεί στην θέση του Παπακωνσταντίνου-7 νομά σ΄ ένα δομά.
Ακόμη και οι διοικήσεις των Τραπεζών Εθνικής και Εurobank αγανάκτησαν με την πρεμούρα της κυβέρνησης να εκχωρήσει το ΤΤ και ζήτησαν παράταση σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capita.gr, για να ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η παράταση στην προθεσμία για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν δοθεί, υπάρχει περίπτωση οι Eurobank και Εθνική Τράπεζα να μην καταθέσουν την Παρασκευή δεσμευτικές προτάσεις, μένοντας επομένως μόνο η Alpha Bank και η Attiki Bank.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις συνολικά προτάσεις κατατέθηκαν για την απορρόφηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τρεις από τις «συστημικές», η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και η Alpha Bank, ενώ η «έκπληξη» ήρθε από την Τράπεζα Αττικής.
Όπως πρώτο είχε αναφέρει το Capital.gr, Εθνική Τράπεζα και Eurobank κατέθεσαν ξεχωριστές προτάσεις -καθώς εκκρεμεί η συγχώνευσή τους- ενώ στο παιχνίδι μπήκε και η Attica Bank, στην οποία σημειωτέον, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι μέτοχος. Η Τράπεζα Πειραιώς τελικά αποφάσισε να μην καταθέσει επίσημη πρόταση.
Ωστόσο, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις επόμενες ημέρες, όταν οι προτάσεις θα γίνουν δεσμευτικές και θα έχουν περάσει από τον προκαταρκτικό έλεγχο των αρμόδιων Αρχών, ήτοι της διεύθυνσης ανταγωνισμού της Κομισιόν. Στη συνέχεια, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα "σπάσει", έτσι ώστε να διαχωριστεί το "καλό" και το "κακό" κομμάτι της τράπεζας, καθώς η απόφαση που έχει ληφθεί θέλει να ακολουθείται παρόμοια διαδικασία με την Αγροτική. Η τράπεζα που θα προκριθεί από τη διαδικασία προσφορών θα απορροφήσειστο αμέσως επόμενο διάστημα το "υγιές" κομμάτι του Τ.Τ.
Α. Τουρκολιάς: Εντός Φεβρουαρίου η ανταλλαγή μετοχών της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank
Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή μετοχών της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, ενώ η νομική συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων στα μέσα του έτους, δήλωσε σήμερα ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικοί άξονες της στρατηγικής του Ομίλου είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής του και η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: