Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Στην κατηγορία ''Εθνικής σημασίας'' κατατάσεται το λιμάνι της Πρέβεζας, με απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Εθνική Στρατηγική Λιμένων: Κεφάλαιο «Λιμάνι Πρέβεζας»

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και ο Υπουργός Κωστής Μουσουρούλης, έδωσαν στη δημοσιότητα τον φάκελο της Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων για το χρονικό διάστημα 2013-2018 και σας παρουσιάζουμε τις αναφορές στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Κοινή Υπουργική απόφαση κατατάσσει τα λιμάνια της χώρας, σε 4 κατηγορίες:
Κ1: Λιμένες Διεθνούς Ενδιαφέροντος
Κ2: Λιμένες Εθνικής Σημασίας
Κ3:Λιμένες Μείζονος Ενδιαφέροντος
Κ4:Λιμένες τοπικής σημασίας.

Η Πρέβεζα βάσει της αξιολόγησης εντάσσεται στην κατηγορία Κ2 και χαρακτηρίζεται λιμένας εθνικής σημασίας. Το Υπουργείο επίσης καθορίζει επτά χρήσεις για κάθε λιμένα. Από αυτές, στο λιμάνι της πόλης μας υλοποιούνται σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι εξής τέσσερις: Γενικά Εμπορεύματα (General Cargoes), Ακτοπλοΐα Εσωτερικού - Εξωτερικού, Αναψυχή (Leisure - Marinas), Αλιευτικά (Fishing).
Παράλληλα το Υπουργείο κατατάσσει το λιμένα της Πρέβεζας, στην κατηγορία εκείνων με έργα μικρής προτεραιότητας, όσον αφορά την Εθνική Στρατηγική.

Ακόμη ένα στοιχείο που αφορά την Πρέβεζα, στον φάκελο της Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων για το χρονικό διάστημα 2013-2018, είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Η συγκεκριμένη αναφορά είναι: «Τα παρακάτω Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία έχουν συσταθεί αλλά δεν λειτούργησαν μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου ν.4071/2012(ΦΕΚΑ'85), άρθρο 46, λόγω εκκρεμοτήτων ως προς τη μεταβίβαση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους από τα κρατικά Λιμενικά Ταμεία... Δ.Λ.Τ. Πρεβέζης...».

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: