Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

"Στάλιγκραντ" η Κάτω Σαξονία για την Μέρκελ. Επιστρέφει η Γιάννα Αγγελοπούλου, με τηλεφώνημα στο πλευρό του Αλέξη!


Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κάτω Σαξονία θα έχει όπως όλα δείχνουν αντίστοιχο αποτέλεσμα με την ήττα του Στάλιγκραντ για τις δυνάμεις του Άξονα. 

Η μέχρι πρότινος σιδηρά κυρία της Γερμανίας, την οποία οι εκεί γκαλοπατζήδες της συμφοράς διαβεβαίωναν ότι είναι καβάλα στο άλογο, συνηδειτοποιεί βίαια ότι πλέον κοιμάται με την πανωλεθρία στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ήδη ο Sigmar Gabriel, πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία (Σοσιαλδημοκράτες), δήλωσε πως βλέπει μια «τεράστια ευκαιρία» για το κόμμα του να βρίσκεται στην κυβέρνηση στις ομοσπονδιακές εκλογές αργότερα στο έτος, μετά από τη νίκη στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.



«Θα χρησιμοποιήσουμε το πολιτικό concept της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία, και έχουμε μια τεράστια ευκαιρία για μια αλλαγή στην κυβέρνηση το 2013 με τον Peer Steinbrueck ως υποψήφιο για Καγκελάριο, σε συμμαχία με τους Πράσινους», δήλωσε ο Gabriel.

«Οι εκλογές της Bundestag, είναι ανοιχτές, θα το παλέψουμε», δήλωσε ο Gabriel στο Βερολίνο. Η εκλογική νίκη στην Κάτω Σαξονία σημαίνει ότι τα αριστερά κόμματα (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και το άκρα αριστερό κόμμα Die Linke), έχουν τώρα την πλειοψηφία στη Bundesrat.

Στην Κουμουνδούρου η ήττα της Μέρκελ έφερε κύματα ενθουσιασμού, όπως οι διαφημίσεις της κόκα κόλα και ήδη ανοίγουν σαμπάνιες Καίρ Ρόδος.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ήλθε το εμψυχωτικό τηλεφώνημα της Γιάννας Αγγελοπούλου στον αρχηγό μαζί με την υπόσχεση ότι κάνει ότι μπορεί -μέσω του Κλίντον- για να έχει ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ όσο γίνεται πιο σημαντικές συναντήσεις. 

Μέσα σε μια νύχτα όλα άλλαξαν και ο Σαμαράς διαπιστώνει ότι κινδυνεύει να χάσει το άλλο του μισό. Η Άνγκελα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην βρίσκεται στην καγκελαρία τον Δεκέμβριο του 2013. 

Ποιος στοιχηματίζει ότι ο Σαμαράς θα βρίσκεται ακόμη στο Μαξίμου;

Από την Ιόλη Πιερίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: