Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Με 3.500 ευρώ στο χλιδάτο άσυλο της ΕΡΤ. Συνεχίζει το πάρτι η κυβέρνηση: προσλαμβάνει διπλοθεσίτες ειδικούς συμβούλους, με παχυλούς μισθούς, στη Δημόσια Τηλεόραση, την ώρα που πετσοκόβει τις συντάξεις της πείνας!


Συνεχίζει το πάρτι η κυβέρνηση: προσλαμβάνει διπλοθεσίτες ειδικούς συμβούλους, με παχυλούς μισθούς, στη Δημόσια Τηλεόραση, την ώρα που πετσοκόβει τις συντάξεις της πείνας!
Η διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται να βγει από τον μικρόκοσμό της και να αντιληφθεί τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Οι διοικούντες τη Δημόσια Τηλεόραση θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να βαδίζουν στα χνάρια των προκατόχων τους, που συνέβαλαν -με την διαδικασία της πρόσληψης ημετέρων- στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.

Λίγους μόνο μήνες μετά την προκλητική συνεργασία με τη «γαλάζια» παρουσιάστρια Ανθή Σαλαγκούδη -η οποία επί τρεις μήνες πληρωνόταν για να κάνει πρόβες- ήρθε να προστεθεί μια νέα πρόσληψη «από το παράθυρο». Συνεχίζοντας το. χορό των προσλήψεων ειδικών συμβούλων, η ΕΡΤ προσέλαβε, όπως προκύπτει από την υπ' αριθμ. 1068/4.1.13 απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου (την οποία δημοσιεύει το newsbomb.gr) τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, γνωστή συντάκτρια της εφημερίδας «Τα Νέα».
Η κυρία Κεχαγιά προσελήφθη στη Δημόσια Τηλεόραση ως ειδικός σύμβουλος με μικτές αποδοχές ύψους 3.500 ευρώ το μήνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται δώρα και επιδόματα. Η πρόσληψη έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2013 και αντικείμενό της θα είναι τα «θέματα ενημέρωσης».
Η κυρία Κεχαγιά δεν είναι τυχαία. Είναι επί σειρά ετών βασική συντάκτρια της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στο ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ. Όπως είναι φυσικό, μετά από τόσα χρόνια ρεπορτάζ, είναι ιδιαίτερα δικτυωμένη στο χώρο του κόμματος που κατά κύριο λόγο κυβέρνησε την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και κυριάρχησε στο Δημόσιο. Παρότι, όμως, τα εκλογικά και δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ φυλλορροούν, φαίνεται ότι η «πράσινη» κυριαρχία στην κρατική μηχανή, καλά κρατεί και εν μέσω τρικομματικής κυβέρνησης.
Η εκ των βασικών συντακτών της παραδοσιακά φιλο-ΠΑΣΟΚικής εφημερίδας του ΔΟΛ έχει ξανά-εργαστεί στο παρελθόν στην ΕΡΤ, ως συμβασιούχος. Όταν, όμως, ετέθη θέμα αποκλειστικής απασχόλησης για τους συμβασιούχους δημοσιογράφους της Δημόσιας Τηλεόρασης, η κυρία Κεχαγιά επέλεξε την εργασία της στα ΝΕΑ, καταθέτοντας και ένσταση υπέρ της πολυθεσίας.
Ζητούσε, δηλαδή, να επιτρέπεται να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι που έχουν και δεύτερη δουλειά, την ώρα που εκατοντάδες άνεργοι δημοσιογράφοι πεινάνε. Έτσι, η ρεπόρτερ ΠΑΣΟΚ των ΝΕΩΝ έμεινε εκτός ΕΡΤ, όχι όμως για πολύ, αφού το σύστημα έχει την τάση να καλύπτει τα. κενά. Αφού, λοιπόν, η κυρία Κεχαγιά δεν μπορούσε πια να εργάζεται στην ΕΡΤ ως συμβασιούχος (λόγω ασυμβίβαστου), βρέθηκε άλλος τρόπος για να μη στερηθεί την παρουσία της το Ραδιομέγαρο. Η κυρία Κεχαγιά, λοιπόν, επιστρέφει στην ΕΡΤ υπό την ιδιότητα του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), για το οποίο δεν ισχύει πλέον το ασυμβίβαστο, και χωρίς να είναι καθόλου σαφές τι ακριβώς θα κάνει! Και, βέβαια, διατηρεί παράλληλα και τη δουλειά της στα ΝΕΑ.
Αλήθεια, κύριοι της ΕΡΤ, ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της κυρίας Κεχαγιά στη Δημόσια Τηλεόραση; Με τους μισθούς των Ελλήνων στα 400 ευρώ, με ποιο σκεπτικό αποφασίσατε να δίνετε το αστρονομικό ποσό των 3.500 ευρώ σε μια δημοσιογράφο που μάλιστα έχει και δεύτερη μόνιμη εργασία; Είναι χρέος των κυβέρνησης να βάλει τέλος στο. κλάμπ των ειδικών συμβούλων της ΕΡΤ και να πάρει αποφάσεις τώρα.
Όσο η κυρία Κεχαγιά θα αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα από την ΕΡΤ, κανένας Στουρνάρας δε θα μπορεί να πείσει τον Έλληνα να κάνει καμία παραπάνω θυσία. Ούτε ενός ευρώ. Σας υπενθυμίζουμε -για μια ακόμη φορά, διότι. ξεχνάτε- ότι το μισθό των. ειδικών συνεργατών της ΕΡΤ τον πληρώνει ο χαμηλοσυνταξιούχος που υφίσταται καθημερινά και μεγαλύτερη αφαίμαξη, σε σημείο που να μη μπορεί πλέον να επιβιώσει. Κι όλα αυτά, για να. συμβουλεύουν διάφοροι διπλοθεσίτες την ΕΡΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: