Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Λεφτά δεν υπάρχουν .Υπάρχουν, όμως «γαλάζιες» υποσχέσεις να φάνε και οι κότες! Τι δεσμεύεται ο Σαμαράς.



Σε μια άκρατη παροχολογία, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας αλλά και με τις ρητές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική πολιτεία έναντι της τρόικας, επιδίδονται μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του κόμματός τους.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, υπό την πίεση και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η αυτοδυναμία απέχει μακράν των ποσοστών που σήμερα έχει η ΝΔ, όχι μόνον αποφεύγει να περιορίσει τις υποσχέσεις και τα «θα», αλλά «κλείνει» και ο ίδιος «το μάτι» σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ελπίζοντας στην υποστήριξή τους.

Η παροχολογία, που ελάχιστα απέχει από το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι όσο η ΝΔ βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του 20% στην πρόθεση ψήφου, τόσο οι βουλευτές του κόμματος θα ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών για αυξήσεις, καταργήσεις φόρων, αποκατάσταση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων κ.λπ., χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει η ελληνική κυβέρνηση -που θα προκύψει μετά τις εκλογές- να λάβει προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο μήνα, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ που ανήκουν στην ηγετική ομάδα του κόμματος έχουν υποσχεθεί:
. Τη μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.
. Την αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλο-συνταξιούχων που επλήγησαν από τις περικοπές. Πρόκειται για δέσμευση που έχει δώσει εδώ και καιρό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.
. Την επιστροφή των επιδομάτων που ελάμβαναν οι πολύτεκνοι.
. Την κατάργηση του φόρου στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
. Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων για πέντε χρόνια.
. Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των ευρωπαϊκών χωρών.
. Την επανεξέταση των συντελεστών φορολογίας κληρονομιάς και γονικής παροχής στην κατεύθυνση της απλούστευσης και της μείωσης.
. Την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν λόγω του psi οι μικρο-ομολογιούχοι.
. Την επιστροφή των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους. Πρόκειται για τη μοναδική εξαγγελία για την οποία ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ισοδύναμο μέτρο και το οποίο -όπως είπε- θα μπορούσε να είναι η αύξηση της φορολογίας στον ηλεκτρονικό τζόγο.
. Την επανεξέταση αμέσως μετά τις εκλογές των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων των αστυνομικών.

www.piatsadipopolo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: