Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τουρκία. Πολλά παιδιά, καλοί στρατιώτες και φτηνά εργατικά χέρια.



Να κάνουν 5 παιδιά κάλεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός τον λαό του ώστε να αυξηθεί ο πληθυσμός της Τουρκίας και να έχει αυτή στη διάθεσή της περισσότερη δύναμη για ανάπτυξη.

Σαφώς η Τουρκία έχει βρει ένα καλό μοντέλο ανάπτυξης αυταρχικού καπιταλισμού, λίγη δημοκρατία, μιας και οι Τούρκοι δεν έχουν συνηθίσει σε κάτι περισσότερο, χαμηλά εισοδήματα, μεγάλες ανισότητες, φτηνά εργατικά χέρια και αυταρχικό σύμπλεγμα στρατού-κράτους.

Υπό αυτές τις συνθήκες πώς να μην ζητάει ο Ερντογάν περισσότερο τουρκικό κρέας για την τουρκική παραγωγική μηχανή;

Και εδώ φαίνεται πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν έπρεπε αυτό το κρέας να πηγαίνει σε σχολεία και πανεπιστήμια, να μορφώνεται, να κερδίζει υψηλό βιωτικό επίπεδο και να αναπτύσσει το πνεύμα του.

Τότε δεν θα ήταν χρήσιμη αυτή η μάζα ανθρώπων, γιατί όσο μορφώνεται κανένας τόσο πιο δύσκολα μπορείς να τον εκμεταλλευτείς και να τον κάνεις δούλο σου, τόσο λιγότερο έχει την ανάγκη σου, τόσο περισσότερο πάει στο εξωτερικό, τόσο πιο εύκολα κάνει κριτική και απαιτεί συμμετοχή στις αποφάσεις.

Άλλωστε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα πρόσφατα είχε δηλώσει στην Καθημερινή ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα με επενδύσεις τους αλλά τους σταματάνε τα υπερβολικά υψηλά ελληνικά μεροκάματα!

Πλέον το τελευταίο διάστημα η τουρκική απαίτηση για γέννηση 5 παιδιών ανά οικογένεια δεν αντικατοπτρίζει μόνο την καλολαδωμένη καπιταλιστική καταπιεστική Τουρκία αλλά και και την ανάγκη τους για φτηνό κρέας στα πεδία των μαχών. Και βέβαια σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό μου μόνο τα φτωχά τουρκάκια θα κάνουν καλούς στρατιώτες, αφού μόνο αυτά δεν θα μπορούν να αντιδράσουν στην κακοποίηση που θα υφίστανται στον τουρκικό στρατό και μόνο αυτά θα μπορούν να αναπτύσσουν πατριωτικές ιδεοληψίες ελλείψει στοιχειώδους αντικειμενικής μόρφωσης και παιδείας και μόνο αυτά θα μπορούν να αναλωθούν σαν τσουβάλια από κρέας χωρίς κανείς να έχει τη δύναμη να διαμαρτυρηθεί με αποτελεσματικότητα για τις ζωές τους αλλάζοντας την τουρκική πολιτική.


Και τα παραπάνω ισχύουν πάνω-κάτω σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες της άγριας δύσης όπου για τα φτηνά εργατικά χέρια είναι απαραίτητη η παγιοποίηση καταστάσεων φτώχειας. 


www.greekrider.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: