Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κατεβαίνει στις εκλογές, με ψηφοδέλτια σ΄ όλη την χώρα, ενάντια στο Μνημόνιο.



Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσε η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), η οποία δημοσκοπικά καταγράφεται στο 1% περίπου του εκλογικού σώματος, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από τις προηγούμενε εθνικές εκλογές (0,36% και 24.737 ψήφοι). Μάλιστα, φημολογείται και η συνεργασία της με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής (Α. Αλαβάνος) το οποίο ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέλθει αυτόνομα και θα επιδιώξει συνεργασία. Αντιστοίχως, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλώνει «σταθερή στην επιλογή της ενωτικής δράσης μέσα στο κίνημα. Προτείνει ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής της επίθεσης που με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα».


Επίσης, εάν επιβεβαιωθούν οι υποψηφιότητες που επικαλείται σε δημοσίευμά του το in.gr, στα ψηφοδέλτιά της συμμετέχουν ηγετικά και ιστορικά στελέχη του ΝΑΡ, του ΕΚΚΕ και πρώην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που υποδηλώνει γενικότερη συνεργασία με εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της αντιμνημονιακής, αντί Ε.Ε Αριστεράς, ως κεντρικός εκλογικός πόλος των δυνάμεων αυτών. Μεταξύ αυτών, ο δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ, οι πανεπιστημιακοί Γ. Ρούσης και Παν. Σωτήρης, , ο αυτοδιοικητικός (ΝΑΡ) Αγγ. Χάγιος, ο Χρ. Μπίστης (ΕΚΚΕ), οι Φλ. Παπαδέδε (πρώην ΚΚΕ) , Αρ. Σταματάκης (πρώην γραμματέας ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης).

Στο πολιτικό κείμενο για την ανακοίνωση της αυτόνομης καθόδου με τίτλο «Στις 6 Μάη "μαύρο" στο μνημονιακό μέτωπο με κόκκινη ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ της αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής» σημειώνει ότι «η αποτυχία και η κατάρρευση της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι επιβεβαίωση ότι η αντίσταση έφερε καρπούς». 
Το μήνυμά της για την προκήρυξη εκλογών, αναφέρει τα εξής:
«Προκηρύσσοντας τις εκλογές για τις 6 Μάη, ο Παπαδήμος, ο εντολοδόχος της Τρόικας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και του κεφαλαίου, υπογράμμισε ότι δεν θα «χαλαρώσουν» οι επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το νέο Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνη με νέες θυσίες, χαράτσια, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. 
Ακόμα και την τελευταία στιγμή το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό περιφρονεί τη λαϊκή βούληση. Με τους αγώνες μας, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις τις καταλήψεις Πλατειών, υπερήφανα και αποφασιστικά τους στείλαμε το μήνυμα της ανατροπής και της απαίτησης να φύγουν ΟΛΟΙ όσοι υπηρέτησαν την πολιτική της χρεοκοπίας της κοινωνίας και της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να μην χαλαρώσουν την αντίσταση ούτε ένα λεπτό, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τους αγώνες με κορυφαίο σταθμό την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η αποτυχία και η κατάρρευση της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι επιβεβαίωση ότι η αντίσταση έφερε καρπούς. 
Χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη για νικήσει η ελπίδα, να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, για την ανατροπή κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, την αποδέσμευση από ευρώ-ΕΕ, το πέρασμα των τραπεζών στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο και την αναδιανομή του πλούτου. Να μην επιτρέψουμε λοιπόν να έρθουν ξανά ενισχυμένα τα κόμματα του κεφαλαίου για να συγκυβερνήσουν προχωρώντας στις επιθέσεις. Ούτε να επικρατήσουν οι αυταπάτες ότι μπορεί η αριστερά να διαχειριστεί με δικιά της κυβέρνησης αυτό το άθλιο σύστημα.
Δεν θα τους αφήσουμε να φορτώσουν στις πλάτες μας τη μαζική ανεργία, τη φτώχεια, τις απολύσεις, την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, το ψέμα ότι τάχα για όλα φταίνε οι μετανάστες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σταθερή στην επιλογή της ενωτικής δράσης μέσα στο κίνημα. Προτείνει ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής της επίθεσης που με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα μπορεί να διαμορφώσει την εναλλακτική λύση απέναντι στο σάπιο σύστημα τους. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αντίσταση με στόχο την απλή επιβίωση, δένεται άρρηκτα με την επανάσταση με στόχο την αξιοβίωτη ζωή, τη δημιουργία και την ελευθερία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγώνα για μια άλλη κοινωνική και πολιτική πορεία, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων και άρα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για ένα νέο κομμουνισμό, μια νέα εποχή συλλογικής ζωής, κοινοκτημοσύνης, δημιουργικής εργασίας και πολιτιστικής άνθησης. Με αυτό το πλαίσιο στόχων ζητά αποφασιστικά τη λαϊκή ψήφο
Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!»

www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: