Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας Περικλή Βασιλάκη στο Δημήτρη Λούπα.




Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας κ. Περικλής Βασιλάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του κ. Δημήτρη Λούπα «Παράθυρο στον Αμβρακικό» στο ράδιο Πρέβεζα και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν τις Βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.
Στην ερώτηση του κ. Λούπα σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Βασιλάκη σ’ αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία, ο κ. Βασιλάκης απάντησε: «Εμείς που προερχόμαστε από το χώρο του αθλητισμού έχουμε μάθει να δουλεύουμε συστηματικά, με αργά και σταθερά βήματα. Θεωρώ πως η προσπάθεια που κατέβαλα στις εκλογές του 2009 ήταν αξιόλογη,  γιατί με στήριξαν πολλοί συμπατριώτες μας. Παράλληλα, η ανταπόκρισή τους μου έδωσε το θάρρος και τη δύναμη για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για το Νομό Πρέβεζας ακόμη και σ’ αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία. Άλλωστε, δεν είμαι από αυτούς  που κάνουν πίσω στα δύσκολα. Γιατί έχω μάθει να δουλεύω σκληρά στη ζωή μου και αυτό κάνω και στην ενασχόλησή μου με τα κοινά. Γιατί πιστεύω στις αξίες της ανθρωπιάς, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της συμμετοχής. Γιατί για μένα η πολιτική δε σημαίνει διαπλοκή, αλλά συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας».
Στην ερώτηση του κ. Λούπα σχετικά με την οικονομική ύφεση που επικρατεί, ο κ. Βασιλάκης τόνισε: «Τα πολλά δάνεια και οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό ήταν λάθος. Αυτό το μοντέλο που ακολουθήσαμε μας έφερε σ’ αυτή τη δύσκολη θέση. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Χρειάζεται να ακολουθήσουμε μια στοχευμένη πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης. Πρέπει να ξεκινήσουμε να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Έτσι, θα ξεπεράσουμε την ύφεση και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Οι πολιτικοί του παρελθόντος δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και έχουν χρεοκοπήσει. Πρέπει να μπει νέο αίμα στη Βουλή με φρέσκιες ιδέες και νοοτροπία».
Έπειτα, στην ερώτηση του κ. Λούπα αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Βασιλάκης επισήμανε: «Πιστεύω πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος που ανέλαβε την ηγεσία της παράταξης προσπαθεί να βγάλει την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ από πολλά αδιέξοδα. Οι ιδέες του είναι καινοτόμες και καλούμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν για ένα νέο ξεκίνημα».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σε ερώτηση του κ. Λούπα σχετικά με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που συναντούμε στο Νομό Πρέβεζας, ο κ. Βασιλάκης τόνισε: «Η ανεργία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της περιοχής μας και μαστίζει τη νεολαία μας. Οι νέοι άνθρωποι έχουν αποκτήσει πολλά πτυχία και δε μπορούν να δουλέψουν. Η καταπολέμηση της ανεργίας θα γίνει μέσω επενδύσεων στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία και στο τουρισμό. Ο τουρισμός δε θα πρέπει να είναι μόνο μαζικός, αλλά θα πρέπει να εμπλουτιστεί και με εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ακόμη, ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την πολιτεία. Έτσι, θα έρθουν τα νέα μεροκάματα στην περιοχή μας».
Έπειτα, σε ερώτηση του κ. Λούπα σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην Πρέβεζα, ο κ. Βασιλάκης απάντησε: «Με τους οικονομικούς μετανάστες δεν έχουμε προβλήματα. Όμως, το προτεινόμενο σχέδιο για την προσωρινή φιλοξενία τους στο πεδίο βολής στον Παντοκράτορα  Πρέβεζας ήταν μια ατυχέστατη έμπνευση. Οι αρμόδιοι πρέπει να αναζητήσουν χώρους που πληρούν κάποιες προδιαγραφές για τη φιλοξενία των μεταναστών. Τέρμα στις δουλειές του ποδαριού».
Στην ερώτηση του κ. Λούπα σχετικά με δημοσίευμα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και φέρνει τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας σε αντιπαράθεση με τον κ. Βασιλάκη, ο κ. Βασιλάκης επισήμανε: «Έχω αναδειχθεί μέσα από τον αθλητισμό και έχω μάθει να υπηρετώ τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι. Το ίδιο κάνω και στον πολιτικό στίβο. Κάποιοι προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψή μου και να με φέρουν σε αντιπαράθεση με τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας για να ωφεληθούν εκλογικά». Επίσης, ο κ. Βασιλάκης τόνισε: «Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας οφείλει με τη σειρά της να είναι αμερόληπτη και δε θα ανεχτώ , σε καμία περίπτωση, οποιαδήποτε παρατυπία. Οι πολίτες του Νομού Πρέβεζας έχουν ανάγκη τις πολιτικές προτάσεις μας και όχι τα συντροφικά μαχαιρώματα».
Τέλος, στην ερώτηση του κ. Λούπα σχετικά με το μήνυμα που ο κ. Βασιλάκης στέλνει στους συμπατριώτες μας, ο κ. Βασιλάκης απάντησε: «Ζητώ από τους συμπολίτες μας να εμπιστευτούν και να υποστηρίξουν νέους πολιτικούς, ανθρώπους που έχουν μάθει να δουλεύουν σκληρά στη ζωή τους και που δεν έχουν φθαρεί από την εξουσία. Αυτό χρειάζεται ο Νομός Πρέβεζας και γι΄αυτό είμαι υποψήφιος Βουλευτής. Για να αξιοποιήσω τις γνώσεις, τις επαφές και τις δυνατότητές μου, για να πάει μπροστά ο τόπος μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: