Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ολομέτωπη επίθεση Βενιζέλου από τα Γιάννινα



- Βολές και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά για την οικονομία

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά εναντίον του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από τα Γιάννινα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση και προς τα Αριστερά, ειδικά τον Φώτη Κουβέλη, λόγω της στάσης που κρατάει αρνούμενος τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ξεκίνησε με πολύ μικρή καθυστέρηση και παρόντα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac ήταν όλα τα στελέχη του κόμματος και οι υποψήφιοι από την Ήπειρο.

Ο πρόλογος ήταν αποκλειστικά αφιερωμένος στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την παρουσία του οικοννομικού προγράμματος στο Ζάππειο.

«Θα υπάρξει και το Ζάππειο 4, 5 και 6» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε την πρότασή του για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Η επίθεση του προς τα δεξιά και προς τα αριστερά είχε ένα κεντρικό σημείο. Την άρνηση συνεργασίας στην οποία επιμένουν ορισμένα κόμματα. Βασικοί αποδέκτες ήταν η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι το έθνος δεν οφείλει στον κ. Σαμαρά την πρωθυπουργία αλλά και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ τόνισε πως εάν τα δημοσκοπικά ευρήματα επιβεβαιωθούν η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν επιθυμούσε ο ίδιος την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και παρουσίασε τους βασικούς άξονες της οικονομικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ η οποία έχει βάθος ορίζοντα μέχρι το 2015.

«Όσα είπε ο κ. Σαμαράς είναι όσα ήδη έχουν ανακοινωθεί, όσα εφαρμόζονται ή όσα δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Εμείς δεν θα κάνουμε εμπόριο ψευδαισθήσεων. Εμείς όσα εξαγγέλλουμε είναι μετρημένα» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Αριστερά ζητώντας να πει πως θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τους επόμενους μήνες.

Κλείνοντας έκανε λόγο για συμβόλαιο τιμής και αλήθειας και ζήτησε τη συστράτευση όλων για τη νίκη στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στην Ήπειρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: