Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Εντονότερο από ποτέ το πρόβλημα της ανεργίας στο Νομό Πρέβεζας.



Εντονότερο από ποτέ είναι το πρόβλημα της ανεργίας στο Νομό Πρέβεζας με τους ανέργους να ψάχνουν εναγωνίως την ευκαιρία να εργαστούν για λίγους μήνες προκειμένου να αποκτήσουν ένα μικρό έστω εισόδημα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.


Νέοι, μεσήλικες, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης, έκαναν ουρά στα γραφεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για να καταθέσουν την αίτηση για μία από τις πολυπόθητες 457 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο Νομό Πρέβεζας και μέχρι χθες είχαν κατατεθεί περισσότερες από 1300 αιτήσεις, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μέχρι σήμερα το βράδυ που λήγει η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων.

Εκτιμάται ότι οι αιτήσεις, μαζί με αυτές που έχουν σταλεί ταχυδρομικά, θα είναι περισσότερες από 2.000, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η προσέλευση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες ημέρες αφού τη Δευτέρα το μεσημέρι ο αριθμός των αιτήσεων ήταν περίπου 850 και μια μέρα αργότερα ο αριθμός έφτασε περίπου στις 1400!

Θυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει σήμερα 4 Απριλίου, ενώ οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν στους εξής φορείς: Δήμος Ζηρού 110, Κέντρο Έρευνας και στήριξης θυμάτων κακοποίησης, ευπαθών κοινωνικών ομάδων και προστασίας μονογονεϊκών οικογενειών 6, Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ Πρέβεζας 4, Λιμενικό Ταμείο 2, Δήμος Πρέβεζας 120, Γενικό Νοσοκομείο 40, Δήμος Πάργας 60, Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας 110, Χορωδία Αρμονία 5.


Διευρυμένο ωράριο στο ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.

Το Ινστιτούτου Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου (ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε) με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το γραφείο κατάθεσης των αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το νομό Πρέβεζας θα λειτουργεί σήμερα από τις 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα μέχρι 9 το βράδυ ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η διαδικασία της αυτοπρόσωπης κατάθεσης των αιτήσεων.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίες οι αιτήσεις θα αποσταλούν στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, όπου σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ θα προκύψουν οι πίνακες των ανέργων που θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναρτηθούν.






Δεν υπάρχουν σχόλια: