Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ο Περικλής Βασιλάκης για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών



Ο κ. Περικλής Βασιλάκης, υποψήφιος Βουλευτής Ν. Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ,  μίλησε «ζωντανά» στη κυριακάτικη εκπομπή του Γ. Αυτιά «Καλημέρα Σκάι» από το δημοτικό καφενείο Πρέβεζας και ανέδειξε το πρόβλημα της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή μας.
Στην ερώτηση του Γ. Αυτιά σχετικά με το πού βρίσκεται το υποψήφιο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, ο κ. Βασιλάκης απάντησε : «Βρίσκομαι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το πρώην στρατόπεδο Τσακαλώτου, το μέρος που κάποιοι προορίζουν για να φιλοξενήσει μετανάστες. Πρόκειται, πραγματικά, για ένα πανέμορφο μέρος, για ένα ΄΄κόσμημα΄΄ της περιοχής μας, το οποίο εφάπτεται με τον οικισμό Παντοκράτορα».
Έπειτα, στην  ερώτηση του Γ. Αυτιά σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν οι Πρεβεζάνοι  το σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, ο κ. Βασιλάκης τόνισε: «Πιστεύω πως οι αρμόδιοι θα πρέπει να ξανασκεφτούν, με σοβαρότητα, το θέμα. Οι  Πρεβεζάνοι είμαστε αναστατωμένοι.  Η Πρέβεζα είναι τουριστικός προορισμός για πολλούς ταξιδιώτες και η ενδεχόμενη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή μας, θα δημιουργούσε επιπρόσθετα οικονομικά προβλήματα. Εμείς ποτέ δεν είχαμε προβλήματα με τους μετανάστες και οι σχέσεις μας μαζί τους είναι αρμονικές. Όμως, η περιοχή είναι ακατάλληλη για τη δημιουργία Κέντρου και δε θα επιτρέψουμε την υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού».
Στην ερώτηση του Γ. Αυτιά αναφορικά με το σχεδιασμό 3 κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο κ. Βασιλάκης τόνισε: «Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει 4 Περιφερειακές Ενότητες και θα πρέπει,  με  αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες μας, να αναζητήσει τους κατάλληλους χώρους για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών. Είναι επιτακτική ανάγκη τα νέα Κέντρα να πληρούν τεχνικές προδιαγραφές, να είναι επανδρωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό  και να μη μετατραπούν ,σε καμία περίπτωση, σε ΄΄στρατόπεδα συγκέντρωσης΄΄».

Δεν υπάρχουν σχόλια: