Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Δήλωση του Δημήτρη Κατσιπανέλη, υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας.


Πρέβεζα, 11 Απριλίου 2012

Ο Δημήτρης Κατσιπανέλης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Πρέβεζας, μετά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του από το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Aγαπητοί συμπολίτες, Φίλες και Φίλοι,
Βιώνουμε τη δυσκολότερη περίοδο στην πατρίδα μας από τη μεταπολίτευση, ενώ ο συνδυασμός οικονομικής και πολιτικής κρίσης καθιστά τις εκλογές της 6ης Μαΐου τις πλέον καθοριστικές για το μέλλον μας.
Είναι αυτονόητο ότι τα αρνητικά πεπραγμένα των τελευταίων δεκαετιών συσσώρευσαν τεράστια προβλήματα , που αγνοήθηκαν από το πολιτικό φάσμα και καλλιέργησαν την επίπλαστη αίσθηση ευημερίας με ένα κράτος και πολίτες που ζούσαν με δανεικά. Αυτό το μοντέλο που στηρίχτηκε στο τρίπτυχο δανεικά, διαφθορά, κατανάλωση, όπως ήταν φυσικό έφτασε στο τέλος του και κατέρρευσε .
Όμως, το αναποτελεσματικό δεν το εξουδετερώνεις με την ευθανασία ολόκληρου του οργανισμού, αλλά  με επιτυχημένες, αποφασιστικές και υπεύθυνες παρεμβάσεις.
 Η απαλλαγή μας από το μνημόνιο δεν έρχεται, ούτε με  την καταγγελία του, ούτε με ευχολόγια, γιατί αυτό μαθηματικά θα οδηγήσει στη δική μας εξόντωση, αλλά με τη συστηματική και υπεύθυνη δουλειά στην κατεύθυνση εξυγίανσης της οικονομίας μας, εξορθολογισμού των δαπανών, κατάργησης αναποτελεσματικών δομών, ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς, αξιόπιστου φορολογικού συστήματος, με σχέδιο απασχόλησης  και παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα.
Μόνο τότε θα απαλλαγούμε από το μνημόνιο, θα διατηρήσουμε το στρατηγικό όπλο που λέγεται ευρώ και θα ανακάμψουμε σε υγιείς πλέον βάσεις.

Φίλες και Φίλοι,
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ  Βαγγέλη Βενιζέλου, για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αρχίζουμε ένα δύσκολο, μα αναγκαίο αγώνα και σε αυτή την πορεία έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας, χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις.

Εμείς, οι νέοι άνθρωποι στην πολιτική που αγωνιούμε για το αύριο, έχουμε την υποχρέωση  στις γενιές που έρχονται, να βγούμε τώρα μπροστά, με υπευθυνότητα, με τόλμη και με όρεξη για δουλειά. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε αποφασιστικά αυτή τη μάχη.

Με την ίδια συνέπεια και ειλικρίνεια που αντιμετώπιζα τα πεπραγμένα στο Νομό μας, μέσα από την εφημερίδα «Βήμα της Πρέβεζας» και πρόσφατα του Αντιδημάρχου στην πόλη μας, χωρίς ακρότητες, υπερφίαλες απόψεις και περίεργες διαδρομές, επιθυμώ να αξιολογηθώ ως υποψήφιος σε αυτές τις εθνικές εκλογές, πιστεύοντας πως το ΠΑΣΟΚ, υπό την υπεύθυνη και αξιόπιστη ηγεσία του Βαγγέλη Βενιζέλου, μπορεί να εκφράσει την αναγέννηση της παράταξης και της Ελλάδας.
Στη δύσκολη και συνάμα ελπιδοφόρα αυτή διαδρομή, θέλω να είμαι δίπλα σας.

Δημήτρης Κατσιπανέλης
             Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
          Νομού Πρέβεζας


  Πολιτικό Γραφείο :Εθνικής Αντίστασης 84,   1ος όροφος  -  Πρέβεζα  48 100
         Τηλ.: 26820 28633 – 26820 28609      Fax: 26820 29753       email:dkatsipanelis@hotmail.com

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Δημήτρης Κατσιπανέλης γεννήθηκε το 1961 και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, σπούδασε στην Α.Δ.Σ.Ε.Ν Πρέβεζας, σημερινή Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου (Α.Ε.Ν.), υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και εγκαταστάθηκε  το 1990  μόνιμα στην Πρέβεζα.
Ακολουθώντας τη δημοκρατική οικογενειακή παράδοση, συμμετείχε σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην Αριστερά  και παρέμεινε μέχρι το 1982, όπου και αποχώρησε, και από τότε είναι ενεργό και δραστήριο μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Το 1992 συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας στην οποία και παραμένει  ως το 1995.
Το 1994 ιδρύει την καθημερινή πολιτική εφημερίδα «ΒΗΜΑ της Πρέβεζας», την οποία εκδίδει μέχρι σήμερα, έρχεται σε επαφή με τους πολιτικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης αλλά και τους απλούς πολίτες, υπηρετώντας με ήθος και συνέπεια της αρχές της αμερόληπτης και αντικειμενικής προβολής των αιτημάτων και των θέσεών τους, αλλά και στηλιτεύει  τα «κακώς κείμενα»  διεκδικώντας λύσεις  για τους συμπολίτες μας.
Από το 1995 έως το 1998 εκλέγεται στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.
Από το 1997 έως το 2005 ασχολείται δραστήρια με τα προβλήματα του επαρχιακού τύπου και εκλέγεται, για 4 συνεχόμενες θητείες, στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (Ε.Ι.Η.Ε.Ε.).
Υπηρετεί την Ένωση συνολικά για 8 χρόνια, το 1997  ως Αντιπρόεδρος, το 1999 ως Ταμίας, το 2001 ως Γενικός Γραμματέας και το 2005 ως Ταμίας και συμβάλλει θετικά, από τη θέσεις αυτές, στην εξεύρεση λύσεων για  την αναβάθμιση του περιφερειακού τύπου.
Τον Οκτώβρη του 2010 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πρέβεζας, με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο Δήμαρχο το  Χρήστο Μπαΐλη.
Από τον Ιανουάριο του 2011, μέχρι σήμερα, είναι Αντιδήμαρχος στο Δήμο Πρέβεζας με αρμοδιότητες Tεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Υπηρεσιών Πρόνοιας ενώ παράλληλα είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.
Το Σεπτέμβριο του 2011 εκλέγεται στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου  (Π.Ε.Δ.), με έδρα τα Γιάννενα,  με το συνδυασμό «Αυτοδιοικητικό  Κίνημα  Ηπείρου». Έχει ορισθεί στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας και συμμετέχει σε αρκετές επιτροπές σαν εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ
Ως  ενεργός πολίτης, δραστηριοποιείται  σε κοινωνικές οργανώσεις και εθελοντικές  ομάδες. Ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου, παράρτημα Πρέβεζας.
Από το 2009 είναι μέλος του Δ.Σ. της UNESCO, τοπικό παράρτημα Πρέβεζας.
Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αναστασία Πανταζή και έχουν δύο παιδιά, τον Ηλία και την Ηρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: