Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Φωτάκης Βασίλης: Φτάνει πια με το λαϊκισμό.



Όλοι συνομολογούν ότι η κρίση είναι βαθειά και καλούμαστε να προβούμε σε μεταρρυθμίσεις άμεσα ,ώστε να αρχίσει η"μηχανή" να δουλεύει. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης δείχνουν να μην έχουν διδαχθεί τίποτα από όσα συνέβησαν ή κατ’ ελάχιστο ότι δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν. Ενώ υπέγραφαν μνημόνιο περικοπής δαπανών και μεταρρυθμίσεων ,πριν λίγο καιρό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλιώς το είχαν φαίνεται στο μυαλό τους. Για μεταρρυθμίσεις φυσικά  ούτε λόγος , αλλά και όπου υπήρξε συζήτηση, άγγιζε τα όρια του αστείου. Ισορροπίες για να μην χαλάσει η πελατειακή σούπα. Ταυτόχρονα όμως, η κοινωνία εξαναγκάζεται να βιώνει τις συνέπειες της άστοχης πολιτικής των δύο κομμάτων, συνεχίζοντας να την προκαλούν και να την εξοργίζουν.
Πώς θα χαρακτηρίζατε αγαπητοί συμπολίτες την ενέργειά τους να καταθέσουν τροπολογία πριν λίγες μέρες ,νύχτα για χρηματοδότηση των κομμάτων με 30 εκ ευρώ;
Σαν νέος ,αλλά και ως νέος στην πολιτική εξοργίζομαι διπλά όταν από την μια αναγκάζομαι να ακούω τις λαϊκίστικες κορόνες όσων μας έφτασαν εδώ και αρκετές φορές αναγκαστικά να συμμετέχω και σε ανάλογες συζητήσεις. Για τις πολυπόθητες  μεταρρυθμίσεις φυσικά που όλοι επικαλούνται ούτε λόγος ,και το βαρέλι δείχνει να …μην έχει πάτο. Τελικά απεδείχθη ότι, το πιο εύκολο για τους συγκυβερνούντες  πράγμα ήταν να κόψουν μισθούς και συντάξεις.
Το κράτος χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και βαθιές δομικές αλλαγές. Χρειάζεται ειλικρίνεια, πίστη στις αλλαγές και καθαρό σχέδιο.
Η Δημοκρατική Συμμαχία με την παρουσίαση του προγράμματος " Ελλάδα 2020" απέδειξε περίτρανα ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας ,όταν υπάρχει σχέδιο και ακούνε ,πρωτίστως όμως υιοθετούν προτάσεις μας συνυπολογίζοντας και τις όποιες θυσίες κλήθηκε ο Ελληνικός λαός  να υπομείνει ανατρέποντας την καθημερινότητά του βάναυσα.
                                                            

Φωτάκης Βασίλης
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: