Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε.


«Κυριαρχεί μια γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής και του πολιτικού κόσμου, κυριαρχεί μια διάθεση αντιβουλευτική, δυστυχώς η διάθεση αυτή διολισθαίνει σε αντικοινοβουλευτική και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να φτάσουμε στο έσχατο στάδιο της δυσπιστίας αλλά και της θεσμικής παρακμής, που είναι μία απαξίωση των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών.


» Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η κριτική, η κατάκριση, η απόρριψη, η καταδίκη και τελείως διαφορετικό πράγμα ο εκφασισμός της κοινωνίας, η ισοπέδωση, η αμφισβήτηση των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών.

» Οι πλαστικές ψευδεπίγραφες εκλογές τελειώσανε για μας, οι εκλογές του Μαΐου είναι εκλογές πολιτικού λόγου, πολιτικού διαλόγου, πολιτικής επιχειρηματολογίας.

» Η συγνώμη που ζήτησα δεν είναι μια λέξη. Είναι μια πολιτική πράξη που έχει βαρύνουσα σημασία. Έχει αντανάκλαση στις πρακτικές μας.

» Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει και δεν θα είναι ένα κόμμα του κράτους, αλλά ένα Κίνημα της πολιτικής, της κοινωνίας των πολιτών, της κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης.

» Τα ψηφοδέλτιά μας πρέπει να είναι ψηφοδέλτια μάχης.

» Είναι ερασιτεχνική η διάθεσή μας και επαγγελματική η προσήλωσή μας στις υποχρεώσεις μας.

» Θέλοντας να τιμήσω την Κρήτη, θα είμαι υποψήφιος και στο νομό Ηρακλείου, με δεδομένη την επιλογή μου για τη Θεσσαλονίκη.

» Το πόθεν έσχες και για τους νέους υποψηφίους μας, θα κατατεθεί, θα ελεγχθεί διεξοδικά και θ' αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Και αυτό θα ισχύει διαρκώς για όλα τα στελέχη του Κινήματος.

» Όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ προοιμίου παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία

» Ας αφήσουμε τον κ. Σαμαρά στην άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει. Ας τον αφήσουμε να αναζητά την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη φενάκη της δικής του πρωθυπουργίας. Δεν είναι το πρόβλημά μας ο κ. Σαμαράς, το πρόβλημά μας είναι ο τόπος, το έθνος που έχει ανάγκη από λύσεις, από υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, από διαχείριση της κρίσης

» Φίλες και φίλοι, πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε, γιατί μπορούμε και στα δύσκολα. Μπορούμε, ιδίως στα δύσκολα.»

Δείτε το video 

Ολόκληρη η ομιλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: