Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Το ανθρώπινο κόστος της οικονομικής κρίσης».

Τον γύρο του κόσμου έκανε η τραγική είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στην Πλατεία Συντάγματος, ο οποίος έδωσε τέλος στην ζωή του χθες με μία σφαίρα στο κεφάλι.


Οι διαδηλωτές βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αθήνας μετά την αυτοκτονία ενός 77χρονου έξω από την Βουλή, αναφέρει το BBC.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Τετάρτης, στον τόπο όπου τους τελευταίους μήνες γίνονται πολλές μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Το δίκτυο αναφέρει ότι οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 18% σε σχέση με πέρυσι, ενώ μόνο στην Αθήνα ξεπέρασαν το 25% την προηγούμενη χρονιά, ως συνέπεια της κατάθλιψης που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Το ανθρώπινο κόστος της οικονομικής κρίσης υπερτόνισε η αυτοχειρία ενός 77χρονου άνδρα που βρέθηκε σε απόγνωση στην Αθήνα, έγραψε ο Guardian.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κρίση δεν έχει φέρει μόνο την χώρα στο χείλος του γκρεμού, αλλά έχει αυξήσει και τις αυτοκτονίες.
Στο άκουσμα της είδησης εκατοντάδες πολίτες πέρασαν από το σημείο της Πλατείας Συντάγματος, όπου ο συνταξιούχος φαρμακοποιού έβαλε τέλος στην ζωή του με πιστόλι, ανέφερε ο Guardian.
Η Telegraph συνδέει το περιστατικό με τις αντίστοιχες ανθρώπινες τραγωδίες που διαδραματίζονται σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, «προκαλώντας θυμό και θλίψη».

«Αθήνα: Πολίτης αυτοκτόνησε δημόσια» είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.
«Ενας ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς -καθώς ήταν ώρα αιχμής για την πόλη», γράφει η εφημερίδα.

«Η αυτοκτονία ενός συνταξιούχου αναστατώνει την Ελλάδα» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Le Monde.

«Η Ελλάδα σοκαρισμένη από την αυτοκτονία ηλικιωμένου μπροστά από την βουλή» είναι ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού L' Express, ενώ το Le Point γράφει : «Συνταξιούχος αυτοκτονεί στην καρδιά της Αθήνας» συμπληρώνοντας ότι η αυτοκτονία προκάλεσε συγκίνηση και πολίτες έσπευσαν αυθόρμητα στο σημείο, ενώ πυροδότησε αντιδράσεις από τους πολιτικούς. 

«Ελλάδα: Δεν έχει τέλος το κύμα των αυτοκτονιών», σημειώνει στο blog του, το οποίο υπογράφει ο Παναγιώτης Γρηγορίου, το περιοδικό Marianne

«Ελλάδα: ένατη αυτοκτονία απελπισίας» είναι ο τίτλος του κειμένου που συνοδεύει βίντεο της ιταλικής La Repubblica με τα χθεσινά επεισόδια, η οποία σημειώνει ότι η αυτοκτονία του ηλικιωμένου σχετίζεται με την οικονομική κρίση.
«Αθήνα, ηλικιωμένος αυτοκτονεί μπροστά στην βουλή. Διαμαρτυρίες στην πλατεία. Στις 1725 ανέρχονται οι αυτοκτονίες Ελλήνων, μέσα σε 2 χρόνια» γράφει η ιταλική, οικονομική εφημερίδα, Il Sole 24 ore.

Η Wall Street Journal στο ρεπορτάζ της ανέφερε πωςένας 77χρονος Έλληνας αυτοκτόνησε στην κεντρική πλατεία της Αθήνας σε μία απόπειρα διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.


Μία «νεκρώσιμη ακολουθία» που έλαβε χώρα εις μνήμην του 77χρονου που αυτοκτόνησε στο κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε βίαια επεισόδια, γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Μετά την αυτοκτονία του συνταξιούχου ακολούθησαν διαδηλώσεις και ταραχές στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οπως ανέφερε το περιοδικό, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος μετά από διαδικτυακή πρόσκληση.

www.ethnos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: