Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Υπογράφεται "μνημόνιο συνεργασίας" μεταξύ ΚΕΠ και ΕΛΤΑ!



Την Τετάρτη 11/4/2012 αναμένεται να ανακοινωθεί από τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο(2) φορέων και τους συναρμόδιους υπουργούς (κκ. Βορίδη και Ρέππα), συνεργασία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.



Την ίδια μέρα θα υπογραφεί «Μνημόνιο Συνεργασίας» μεταξύ ΚΕΠ (Υπουργείου Εσωτερικών) και ΕΛΤΑ.

Αν εξετάσουμε τη συνεργασία αυτή, με βάση τα κύρια χαρακτηριστικά της, θα διαπιστώσουμε ότι, για τους συμβαλλόμενους και τους πολίτες, μόνο θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει:

Ο ΕΛΤΑ θα κερδίσει σε κύκλο εργασιών, αφού Καταστήματά του που -κατά κανόνα- βρίσκονται σε απομεμακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, αποκτούν επιπλέον έργο και έσοδα. Τα ΚΕΠ, χωρίς υπέρογκα κόστη, θα κατορθώνουν να εξυπηρετούν τους πολίτες, ακόμα και σε περιοχές (δήμους), που για οικονομοτεχνικούς ή άλλους λόγους, αδυνατούν να συντηρήσουν Γραφεία.

Η εν λόγω δραστηριότητα συνάδει απόλυτα, με την εταιρική κουλτούρα του ΕΛΤΑ που σε κάθε περίπτωση είναι εξ' ορισμού φιλική με τις κατά τόπους κοινωνίες και τους πολίτες-μέλη τους.

Τα ΚΕΠ προοπτικά θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις ίδιες ή και βελτιωμένες σε σχέση με τις σημερινές, υπηρεσίες αντιμετωπίζοντας με επιτυχία προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν, λόγω μείωσης του προσωπικού τους.

Σε πρώτη φάση βέβαια, η συνεργασία (που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές), θα αφορά λιγότερα από 100 Καταστήματα του ΕΛΤΑ.

Συγκεκριμένα θα αφορά τα Καταστήματα του ΕΛΤΑ, που εξυπηρετούν περιοχές στις οποίες δεν λειτουργεί ΚΕΠ.

Στο μέλλον όμως αυτή η συνεργασία, αναμένεται να εξελιχθεί και να διευρυνθεί.

Γεγονός, που ως πολίτες μας γεμίζει με αισιοδοξία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: