Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η Κυβέρνηση λόγω Πάσχα, ελαφραίνει τους φόρους.



Επιτέλους είδαμε και μια κατάργηση φόρου. Δε λέω, μια φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση πρέπει και να φροντίζει κάπου-κάπου τους υπηκόους της, δεν μπορεί όλο να παίρνει, πρέπει κάποτε και να δίνει πίσω κατι τις, για να κρατιούνται οι μάζες στο μαντρί και να την προσκυνάνε. Μπορεί να έκοψε, να εξανδραπόδισε, να ρήμαξε, αλλά τώρα που έρχεται το Πάσχα, έκανε και μια κίνηση αγάπης, βρε αδελφέ, να εξιλεωθεί, κάτι σαν πασχαλιάτικο μποναμά, όπως δίνει κάθε Νονός, με Κεφαλαίο "Ν", στο βαφτιστήρι του.

Και η κυβέρνηση αυτή έχει πολλούς Νονούς, που στο προχθεσινή τους μάζωξη στη γιάφκα της βουλής, έσκυψαν επιτέλους με ευλάβεια το κεφάλι μπρος το φτωχό πλέον λαό και με ορθάνοιχτα αυτιά αφουγκράστηκαν τα παράπονα και τις λύπες του. Τι θέλει ο πονεμένος μας λαός για την Ανάσταση; Αρνί; Θα το έχει. Αυγά; Κι αυτά θα τα έχει. Και τσουρέκια, και μαγειρίτσα, και λαμπάδες, και όλα τα καλά του θεού, που η κυβέρνηση αυτή φρόντισε να φέρει επί της Γης, μέρες που 'ρχονται.

Αλλά αυτά δεν είναι δώρα. Όπως κάθε καθωσπρέπει Νονός ψάχνει το καλύτερο κι αν μη, το ακριβότερο δώρο για το βαφτιστήρι του, έτσι και η Κυβέρνηση των Νονών, σκέφτηκε να κάνει κι αυτή, εις ένδειξιν τιμής, ένα δώρο ακριβό στα δικά της, ανά την επικράτεια, βαφτιστήρια.

Αρκετά ταλαιπωρήθηκαν φέτος με τους φόρους σκέφτηκε. Ας τους ελαφρύνω κομμάτι. Δε βαριέσαι, ας πάει και το παλιάμπελο, θα καταργήσω τον έναν, τον πιο μεγάλο και τον πιο σημαντικό, για να ελαφρυνθεί λιγάκι ο κοσμάκης. Αν για παράδειγμα, σκέφτηκε, πάρω πίσω τον φόρο πολυτελείας στις Πόρσε και τα SUV, με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κάθε νοικοκυριό, αγοράζοντάς τα κατά πολύ φτηνότερα, θα μπορέσει επιτέλους να φάει, να ντυθεί, και να γιατροπορευτεί.

Αντουανέτες, θα πείτε; Μπα, πολύ μεγάλη γνώμη έχετε γι αυτούς. Χαμερπείς γλύφτες αυτών που τούς ταΐζουν, είναι, και τίποτε παραπάνω.

www.cynical.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: