Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αθωώθηκε ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας για την αφαίρεση περίφραξης και της κλοπής υλικών από το πρώην Στρατόπεδο Σολωμού.

2

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρώην Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας για μια ακόμη φορά με μηνυτή το στρατό και κατηγορία την αφαίρεση παράνομης περίφραξης από το πρώην Στρατόπεδο Σολωμού και την κλοπή των υλικών αυτής (ήτοι τεσσάρων τσιμεντένιων πασσάλων).


Ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας, ο οποίος είχε συνήγορο τον δικηγόρο Απόστολο Τάσση, αθωώθηκε πανηγυρικά και κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την αδιαφορία που δείχνει η πολιτεία απέναντι στα μνημεία της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι το «παράπτωμα» για το οποίο βρέθηκε κατηγορούμενος μόνο ειρωνικά σχόλια μπορεί να προκαλέσει.


«Οι πάσσαλοι που αφαιρέθηκαν από την παράνομη τοποθετημένη περίφραξη και δεν κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στο εργοτάξιο του Δήμου» τόνισε ο κ. Κλάπας, σημειώνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Δήμος της Πρέβεζας διεκδίκησε τα Στρατόπεδα αποτελεί πρότυπο για αρκετούς Δήμους και στις ομιλίες που ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει για το θέμα προσκεκλημένος από κινήσεις πολιτών, φαίνεται η αγωνία των τοπικών κοινωνιών για την απόδοση και αξιοποίηση των χώρων αυτών.

Σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο Πρέβεζας οι προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων αυτών το μόνο που καταφέρνουν είναι να χαλυβδώνουν την πίστη των πολιτών και να κάνουν ακόμη πιο δυναμικό τον αγώνα τους για την απόδοση των Στρατοπέδων και την αξιοποίησή τους ως χώρους κοινωνικής δράσης και πολιτισμού.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: