Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οι Ηπειρώτες του Αµβούργου και της Βόρειας Γερµανίας γιόρτασαν την 99η Επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων


07 - 01.04.2012
http://www.panipirotiki.eu

Οι Ηπειρώτες του Αμβούργου και της Βόρειας Γερμανίας  γιόρτασαν την 99η Επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Αμβούργο,  εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Αμβούργου και Περιχώρων με την  ευκαιρία της 99ης Επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βορείου Γερμανίας του Γενικού Ελληνικού Προξενείου στο Αμβούργο κα Άννα Γεωργίου, στο χαιρετισμό της,  αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και γενικότερα στη σημασία της διατήρησης της Ελληνικής ιστορικής μνήμης μέσω των σχετικών Εκδηλώσεων των Ομογενειακών Συλλόγων και Κοινοτήτων.
Είναι σαφές ότι σε αυτή την κατεύθυνση ήταν, είναι και θα είναι το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αμβούργου και Περιχώρων μέσω των μελών του, μέσω των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου του και μέσω του  Προέδρου του και μέλους του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κου Ευάγγελου Ντέμου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο επίτιμος Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου κος  Δονάτος Τσίνγκος, ο Προξενικός Λιμενάρχης Αμβούργου κος Λάζαρος Δουδουντσάκης, ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Θρακιωτών κος Παναγιώτης Κετεσίδης και  η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Αμβούργου κα Ευτυχία Σαβιολάκη 
Ο κος Ντέμος στην ομιλία του ανέφερε ότι είναι χρέος του κάθε Έλληνα να αναλογισθεί το τι έπραξαν οι αγωνιστές εκείνης της εποχής για να ζει η Ήπειρος ελεύθερη σήμερα και ότι πρέπει να σκεφτούμε εμείς τι πρέπει να πράξουμε ώστε να βοηθήσουμε την Πατρίδα σ΄ αυτές  τις δύσκολες στιγμές, με στόχο να βρει πάλι τη θέση που της αξίζει στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να διαφανεί μια καλύτερη προοπτική για τα παιδιά μας.

Το χορευτικό συγκρότημα  ΄΄Συρτός΄΄ παρουσίασε  μια υπέροχη χορευτική παράσταση και κατόπιν οι παρευρισκόμενοι γλέντησαν με αστείρευτο κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κάτω από τους ήχους της παραδοσιακής Ηπειρωτικής Μουσικής.





Στιγμιότυπα από την εκδήλωση


Γεώργιος Βρυζάλας
Γραμματέας –Υπεύθυνος Τύπου
Της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: