Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Εκ περιτροπής εργασία μιάς ημέρας την εβδομάδα - Σε αδιέξοδο 1200 εργαζόμενοι.



Και επίσημα η εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε» ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία (μία ημέρα την εβδομάδα) στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αφού το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του και έχει σταματήσει και το πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων.

Παράλληλα, παραμένει η απαγόρευση να δέχεται η μονάδα παραγγελίες από άλλες χώρες. Η εταιρεία επί ένα χρόνο πλήρωνε τις αποδοχές των 1.200 εργαζομένων χωρίς αυτοί να εργάζονται αλλά πλέον αδυνατεί να συνεχίσει. Τελευταία πληρωμή ήταν το δώρο του Πάσχα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε» ανακοινώνει με λύπη την απόφασή της για εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία, μετά από διαβουλεύσεις πολλών μηνών. H εταιρεία πλήρωνε για διάστημα μεγαλύτερο του έτους τις αποδοχές των εργαζόμενων, χωρίς πληρωμή από τον πελάτη, παρότι:
* Το Ελληνικό Δημόσιο δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει με σύμβαση που ψήφισε η Βουλή και έχει ισχύ νόμου.
* Παραμένει η απαγόρευση να έχει εργασίες από ξένες χώρες και επιπλέον με βάση ερμηνεία που δίνει το Υπουργείο Άμυνας απαγορεύεται και η συμμετοχή σε διαγωνισμό του Ελληνικού Ναυτικού για συμβόλαια συντήρησης.
* Το πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων σταμάτησε επειδή το Ελληνικό Δημόσιο δεν καταβάλλει τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση, υποχρεώσεις.
Η διοίκηση της εταιρείας με ευαισθησία στις ανάγκες των υπαλλήλων και της ευρύτερης περιοχής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα συνεχίσει με καλές προθέσεις τις προσπάθειες διαλόγου με τους αρμόδιους παράγοντες.
Σημειώνεται όμως ότι δεν υπάρχει δυνατότητα βιώσιμης λειτουργίας επιχείρησης στην οποία απαγορεύεται κάθε εξαγωγική αλλά και τοπική δραστηριότητα ενώ ο κύριος πελάτης δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλών που αφορούν το μοναδικό υπάρχον συμβόλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: