Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

«Πλούσιο» υλικό συνέλεξε ο Δήμος Πρέβεζας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση.



Η ανταπόκριση των πολιτών της Πρέβεζας, στο κάλεσμα του Δήμου της πόλης, εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια, είναι μεγάλη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος, σε τηλεοπτική του παρέμβαση σε περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι.

Οι φωτογραφίες και το αρχειακό υλικό που έχουν προσφέρει οι πολίτες της Πρέβεζας, καλύπτουν τη ζωή και ιστορικά γεγονότα της πόλης, τα τελευταία 100 χρόνια και είναι πράγματι εντυπωσιακά τα κειμήλια που αντίκρισαν οι ιθύνοντες του Δήμου, που έχουν αναλάβει το έργο της συλλογής και της αξιολόγησης του υλικού. Ο Δήμος μάλιστα σκοπεύει να εκθέσει αυτό το υλικό, ώστε να το δουν όλοι οι Πρεβεζάνοι, ενώ, όπως είπε ο κ. Κορωναίος, θα ψηφιοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία μιας συλλεκτικής, επετειακής έκδοσης.

Τόσο «πλούσιο» μάλιστα είναι το υλικό που έφτασε στα χέρια του Δήμου, που συγκεντρώνει πλέον αρκετές πιθανότητες η σκέψη να γίνει ένα μουσείο της πόλης, όπου θα βρίσκεται ολόκληρη η ιστορία της.
Ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας, ανέφερε επίσης πως το 2013 θα γίνουν προσπάθειες ώστε να διεξαχθεί ένα παμπρεβεζάνικο συμπόσιο, όπου Πρεβεζάνοι από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στον ίδιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: