Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Έχασαν το μέτρο πριν γίνουν υποψήφιοι οι κάθε λογής πολιτικάντηδες.



Η νέα γενιά πολιτικών αποδεικνύεται ότι πάσχει από τις ίδιες ακριβώς παθογένειες και της μεγαλύτερης. Και αρκεί αυτό για να αποδειχθεί ότι η ανανέωση και η φρεσκάδα στην πολιτική δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά είναι κυρίως θέμα παιδείας και μέτρου!

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πολλά υποσχόμενες μάλιστα, το μέτρο έχει χαθεί πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.

Και δυστυχώς στην Ήπειρο έχουμε πολλές τέτοιες. Πριν λίγες ημέρες ενδιαφερόμενος για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εξέδιδε ανακοίνωση υπογράφοντας μάλιστα ως υποψήφιος βουλευτής. Και ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε πως κατόπιν ενεργειών του το Ξενία θα παραχωρηθεί στο Δήμο και όχι στην Περιφερειακή Ενότητα.

Επιστολή με την υποτιθέμενη υπογραφή Σαμαρά περιέφερε άλλος ενδιαφερόμενος στη Θεσπρωτία θέλοντας να πείσει ότι είναι ο εκλεκτός για την περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να υποχρεώσει την τοπική ΝΟΔΕ να παρέμβει για να τον βάλει στη θέση του.

Προς το παρόν, από το φαινόμενο των φιλόδοξων πολιτευτών που έχουν χάσει το μέτρο σώζεται η Πρέβεζα.
Όσο για τα Γιάννινα το φαινόμενο ευδοκιμεί.

Ο ένας πλασάρεται ως ο κολλητός του Αβραμόπουλου και ποντάρει στις πολιτικές φιλίες του Υπουργού Άμυνας. Άλλος θεωρεί προίκα τη θητεία του στο γραφείο του Μιλτιάδη Έβερτ. Και το πάζλ συμπληρώθηκε από την Άννα Ασημακοπούλου η οποία με την συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ITV -από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται- έκανε την μεγάλη έκπληξη. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως ως αυριανή βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της Ελλάδας με την Ευρώπη και ότι θα δώσει στις Βρυξέλλες τη μεγάλη μάχη για την εξεύρεση κοινοτικών κονδυλίων.
Μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι αυτό το έχει συμφωνήσει και με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχω αποδεχθεί την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να είμαι υποψήφια. Δεν μπορώ να πω όχι. Αποτελεί στάση ευθύνης. Η υποψηφιότητά μου γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τη Νέα Δημοκρατία για το ρόλο που προτίθεμαι να διαδραματίσω στο πρόγραμμά της. Προτίθεμαι να είμαι ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών, όπου δίνεται η μάχη για τα κονδύλια. Έχω την γνώση και το ξέρει ο Αντώνης Σαμαράς από το διάστημα που ήταν ευρωβουλευτής και συνεργαστήκαμε», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Ασημακοπούλου, αφήνοντας πολλούς από τους τηλεθεατές με το στόμα ανοιχτό. Κι αυτό επειδή μπορεί να έχει την εντύπωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν γνωρίζει πως λειτουργούν οι Βρυξέλλες, όμως αγνοεί ότι υπάρχουν και εκείνοι που ξέρουν και πως δίνεται και που δίνεται η μάχη για την διασφάλιση των κονδυλίων.

Παράλληλα βέβαια απαξίωσε πλήρως τους βουλευτές που δεν έδωσαν θετική ψήφο στο μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι πήγαν να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι.
Φυσικά ο κατάλογος των νέων, άκρατα φιλόδοξων και πολύ φλύαρων υποψήφιων πολιτευτών, δεν εξαντλείται εδώ... Και δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι τα νέα πρόσωπα πάσχουν από τις παλιές ασθένειες της πολιτικής.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: