Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χοιρινό κότσι στο φούρνο


ΥΛΙΚΑ
1 χοιρινό κότσι (περίπου 1 κιλό)
5 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κύβο λαχανικών
100 ml ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
Για το μαρινάρισμα
αλάτι, πιπέρι
σκόνη μουστάρδας
300 mel μπίρα
2 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένετε καλά το κότσι, κατόπιν κόψετε στα δυο , βάλτε σε ένα βαθύ σκεύος το οποίο γεμίζετε με μπίρα μέχρι να σκεπαστεί το κότσι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, σκόνη μουστάρδας και 2 φύλλα δάφνης, αφήστε το κότσι να μαριναριστεί μία ολόκληρη νύχτα, γυρίζοντάς το συχνά.
Χρησιμοποιείστε ε γάστρα ή ταψί.
Στον πάτο βάλτε κλωναράκια δεντρολίβανου, τοποθετείστε από πάνω το κότσι , ρίξτε λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι, το λάδι, χυμό από ένα λεμόνι, έναν κύβο λαχανικών (αφού τον λιώσουμε σε ζεστό νερό) και λίγη ρίγανη κι ακόμα ένα κλωναράκι δεντρολίβανο από πάνω. Βαλτε και 5 σκελίδες σκόρδου χωρίς να τις καθαρίσουμε (ολόκληρες). Δεν προσθέτετε νερό, ψήνεται με τα ζουμιά του, αλλά παρακολουθούμε κι αν χρειαστεί προσθέσετε λίγο.
Προθερμαίνετε πολύ καλά το φούρνο, κι όταν βάλετε μέσα το φαγητό χαμηλώστε στους 160°. Αφήστε το φαγητό να ψηθεί για 3,5-4 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε ταψί, το τυλίγετε με λαδόκολλα.
Όταν γίνει το κότσι και έχει ροδοκοκκινίσει καλά, το βγάζετε από το φούρνο και σερβιρετε.

Καλημέρα στην ομορφη Ηπειρο!!
--


Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082           

Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια: