ΥΛΙΚΑ
1 χοιρινό κότσι (περίπου 1 κιλό)
5 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κύβο λαχανικών
100 ml ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
Για το μαρινάρισμα
αλάτι, πιπέρι
σκόνη μουστάρδας
300 mel μπίρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένετε καλά το κότσι, κατόπιν κόψετε
στα δυο , βάλτε σε ένα βαθύ σκεύος το
οποίο γεμίζετε με μπίρα μέχρι να σκεπαστεί
το κότσι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, σκόνη
μουστάρδας και 2 φύλλα δάφνης, αφήστε
το κότσι να μαριναριστεί μία ολόκληρη
νύχτα, γυρίζοντάς το συχνά.
Χρησιμοποιείστε ε γάστρα ή ταψί.
Στον πάτο βάλτε κλωναράκια δεντρολίβανου,
τοποθετείστε από πάνω το κότσι , ρίξτε
λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι, το λάδι, χυμό
από ένα λεμόνι, έναν κύβο λαχανικών
(αφού τον λιώσουμε σε ζεστό νερό) και
λίγη ρίγανη κι ακόμα ένα κλωναράκι
δεντρολίβανο από πάνω. Βαλτε και 5
σκελίδες σκόρδου χωρίς να τις καθαρίσουμε
(ολόκληρες). Δεν προσθέτετε νερό, ψήνεται
με τα ζουμιά του, αλλά παρακολουθούμε
κι αν χρειαστεί προσθέσετε λίγο.
Προθερμαίνετε πολύ καλά το φούρνο, κι
όταν βάλετε μέσα το φαγητό χαμηλώστε
στους 160°. Αφήστε το φαγητό να ψηθεί για
3,5-4 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε ταψί, το
τυλίγετε με λαδόκολλα.
Όταν γίνει το κότσι και έχει ροδοκοκκινίσει
καλά, το βγάζετε από το φούρνο και
σερβιρετε.
Tolis
Anastasios
Honorary
President
Director of Chef's
club
Epirus
offices
Executive
chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου