Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Το συγκινητικό μήνυμα του Β. Ιωάννου


Τον Βασίλη Ιωάννου τον γνωρίσαμε μέσα από την πολιτική. Νομάρχης στην Πρέβεζα, υποψήφιος βουλευτής και βουλευτής για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει ενεργό δράση όμως ανήκει στην κατηγορία αυτών που η πολιτική είναι καθημερινή πράξη.
Ο Βασίλης Ιωάννου υπηρέτησε με πάθος την δημόσια εκπαίδευση για αρκετές δεκαετίες και την αποχαιρετά με ένα συγκινητικό μήνυμα που έχει αναρτήσει στη σελίδα του.
 «Η ζωή είναι γεμάτη κύκλους διαφορετικής διάρκειας μεν, αλλά με κάτι κοινό.Όλοι κάποια στιγμή κλείνουν, για να ανοίξουν άλλοι! Ίσως, όπως λέμε εμείς οι Μαθηματικοί, αυτοί οι κύκλοι να είναι ξένοι μεταξύ τους , να τέμνονται ή και να εφάπτονται… Ποιος ξέρει , άλλωστε αυτή είναι η μαγεία της ζωής».
Συνέχει με Paulo Coelho: «Κάποιος πρέπει πάντα να ξέρει πότε ένα στάδιο τελειώνει. Αν επιμένουμε να μένουμε περισσότερο από τον αναγκαίο χρόνο, χάνουμε τη χαρά και το νόημα των άλλων σταδίων που πρέπει να περάσουμε».
Σήμερα έκλεισα έναν ακόμη μεγάλο κύκλο. Ίσως τον καλύτερο της ζωής μου», σημειώνει για να τονίσει με έμφαση: «Τον κύκλο του δασκάλου». Και ν’ ακολουθήσει το συναίσθημα: «Σας βεβαιώνω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο κυρίως γιατί θα στερηθώ τη ζωντάνια των παιδιών».
Και οι συγκινητικές ευχαριστίες προς την εκπαιδευτική κοινότητα: «Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω , τους χιλιάδες μαθητές και γονείς, που συνεργάστηκα μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια. Να ευχαριστήσω επίσης τους καλούς μου συναδέλφους, που πάντα με τιμούσαν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους, ως μάχιμο συνάδελφο στην τάξη , ως συνδικαλιστή αλλά και ως πολιτικό. Για ένα να είναι όλοι σίγουροι: Σε ότι έκανα ή θα κάνω στη ζωή μου, πάντα προσπάθησα και θα παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: