Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΨΑΛΗ. Ύμνος και Αίνος στην Ηπειρώτικη παράδοση. (Δελτίο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλαδας)



Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες (26 Ιουνίου 2019) στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, φόρος τιμής και μνήμης στον Σταύρο Καψάλη, πήρε τη μορφή σπονδής και ιερότητας στην Ηπειρώτικη Πολιτιστική Δημιουργία. 
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με σεβασμό συνδιοργάνωσε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηπειρωτών Γαλατσίου – Λαμπρινής την εκδήλωση αυτή, όπου συμμετείχαν σπουδαίοι καλλιτέχνες (μουσικοί και τραγουδιστές) της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης. Η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη δράση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής σε μια προσπάθεια συλλογικής έκφρασης, με τη συνεργασία των μελών της. 
Το άψογο της οργάνωσης, η επιλογή των τραγουδιών (καθαρά παραδοσιακά), καθώς και η άριστη εκτέλεσή τους, οι ομιλίες των συντελεστών και το πάθος των συμμετεχόντων συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί μια άψογη, από πάσης απόψεως, εκδήλωση, αντάξια του ύψους και του ήθους του Σταύρου Καψάλη, προσαρμοσμένη πάντοτε στα πλαίσια της Ηπειρώτικης πολιτιστικής προκοπής. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα θερμό καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής κα Γεωργία Τσουρή Κωστούλα, η οποία ευχαρίστησε το πλήθος για τη συμμετοχή τους και τους ευχήθηκε μια Ηπειρώτικη βραδιά κοντά στην παράδοση, όπως ακριβώς την υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή ο Σταύρος Καψάλης.
Ακολούθησε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος-Κιάμος ο οποίος αρκετά συγκινημένος «ζωγράφισε» την προσωπικότητα του Σταύρου Καψάλη, «ο θρύλος του κλαρίνου, ο δάσκαλος και δημιουργός της δημοτικής μας μουσικής παράδοσης». Συγκινητικά ήταν τα λόγια του Γιάννη Καψάλη, ο οποίος μίλησε εκ μέρους της οικογένειας και ευχαρίστησε θερμά την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηπειρωτών Γαλατσίου – Λαμπρινής καθώς και όλους «όσοι συμμετέχουν και τιμούν με την παρουσία τους τη μνήμη του πατέρα μας».
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το μουσικό πρόγραμμα, όπου οι εξαίρετοι μουσικοί και τραγουδιστές απέδωσαν, με μοναδικό τρόπο, τα ηπειρώτικα τραγούδια, δημιουργώντας έτσι μια αληθινή ατμόσφαιρα παραδοσιακής Ηπειρώτικης πανδαισίας. Να τονιστεί πως η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας είχε την ευθύνη της επιλογής των τραγουδιών, που με μεγάλη προσοχή οι υπεύθυνοι πραγματοποίησαν καθορίζοντας τα τραγούδια και τη σειρά της εκτέλεσής τους από τους καλλιτέχνες. 
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ευχαριστεί θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηπειρωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής, τους μουσικούς και τραγουδιστές που αφιλοκερδώς συμμετείχαν καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της εκδήλωσης. Τέλος, ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους που συμμετείχαν και για τη συμμετοχή τους αλλά και για την άψογη συμπεριφορά τους τιμώντας έτσι τον θρύλο της Ηπειρώτικης Παράδοσης Σταύρο Καψάλη. 


Από το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας












































































































































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: