Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Η αλήθεια για τις συντάξεις.


Γράφει ο Κώστας Κωνής
Υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας
με το Κίνημα Αλλαγής
                                               
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-γυρολόγων και ακροδεξιών, αποκρύπτει το γεγονός ότι, επί διακυβέρνησης τους, η μέση σύνταξη ανέρχεται στα 612 ευρώ από τα 748 ευρώ που ήταν η μέση σύνταξη με τη προ ΤσιπροΚατρούγκαλου περίοδο, δηλαδή επετεύχθη 18,2% μέση μείωση, δια χειρός Τσίπρα.

Είναι πρόκληση να εμφανίζονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σύριζα ως δήθεν προστάτες των συνταξιούχων.

Αρκεί να τους θυμίσουμε ότι την τριετία 2015-2018 αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους 7,5 δις ευρώ με τα μέτρα τους. 
Με την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη. Με την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Με την μείωση στις επικουρικές και στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολ. Υπαλλήλων και την περικοπή του εφ’ άπαξ. Με την επιβάρυνση των συνταξιούχων λόγω της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης. 
Και προσοχή: Μόνο για το 2019 αφαιρούν από τους συνταξιούχους 3,1 δις ευρώ. 
Και αυτό θα συνεχιστεί κάθε χρόνο.
Κόβουν κάθε χρόνο μια έως τρεις συντάξεις με μεγαλύτερα θύματα τους συνταξιούχους του ΕΚΑΣ και τώρα πανηγυρίζουν γιατί έδωσαν προεκλογικά 800 εκ., δηλαδή ούτε μισή σύνταξη.


Στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αισθάνονται υπερήφανοι γιατί όσοι συνταξιοδοτούνται με το δικό τους νόμο θα έχουν συντάξεις μέχρι και 40% χαμηλότερες από εκείνες που λαμβάνουν οι παλαιοί συνταξιούχοι με βάση τους νόμους των προηγούμενων δήθεν «ανάλγητων» Κυβερνήσεων.
Αποκρύπτουν το γεγονός ότι η μέση νέα σύνταξη τώρα ανέρχεται στα 612 ευρώ από τα 748 ευρώ που ήταν η μέση σύνταξη με το προ Κατρούγκαλου καθεστώς , δηλαδή 18,2% μέση μείωση.
Αποκρύπτουν το γεγονός ότι με τους δικούς τους νόμους απονέμονται πλέον συντάξεις-βοηθήματα σε συνταξιούχους του ΟΓΑ αλλά και άλλων Ταμείων , που είναι μικρότερες από τις συντάξεις των ανασφάλιστων των 360 ευρώ!!!
Την “έρημη και τον έρημο συνταξιούχο” –όπως τους ονομάζουν στα spot τους –αυτοί τους καταρήμαξαν. 
Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα...
Αρκετά πια με αυτού του τύπου τα ανούσια προεκλογικά πυροτεχνήματα. 
Οποίος πραγματικά νοιάζεται για τους συνταξιούχους πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη, με μόνιμα μέτρα και πολιτικές που εξασφαλίζουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην ζωή τους.


Εμείς το Κίνημα Αλλαγής καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση νόμου στην Βουλή::
Νέο ΕΚΑΣ, ή κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 για το ζευγάρι.
Δέσμευση μας που όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά. 
Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: