Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη :  Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ


Υλικά για 6 άτομα
1 ½ κιλό μοσχάρι, σπάλα(κομμένο σε κύβους)
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερυ, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι
400 γρ. ψιλοκομμένα ντο ματάκια
50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.σ. αποξηραμένο κρεμμύδι
2 κ.γλ. σκόρδο
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 ξύλο κανέλας
1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
6 πατάτες
2 κ.σ βούτυρο
120 γρ. κεφαλοτύρι
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Ρίξτε το κρεµµύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο, και τα σοτάρουτε όλα μαζί για μερικά λεπτά. Πασπαλίστε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες , τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και βότανα. Αλατοπιπερώστε και συμπληρώστε τόσο νερό όσο χρειάζεται να σκεπάζει το κρέας.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου για 2 ώρες σε μέτρια φωτά.
Ψιλοκόψτε τις πατάτες και τις βράζετε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε ρίξτε το βούτυρο και το μισό τυρί ανακατέψτε καλά και σερβίρετε περιχύνοντας τον πουρέ με την σάλτσα γαρνίρετε με λεμόνι κα μαϊντανό .


Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082           

Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: