Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019

Άρχισαν το γλέντι με το ηλιοβασίλεμα και τελείωσαν το πρωΐ με τον ήλιο δυο οργιές , οι Ηπειρώτες Περιστερίου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 στο Πάρκο Νέας Ζωής στο Περιστέρι η εκδήλωση της Ενώσεως Ηπειρωτών Περιστερίου "Ηπειρώτικο πανηγύρι 2018". Πλήθος κόσμου, που πρέπει να ξεπέρασε τα 2.000 άτομα, κατέκλυσε τον διαμορφωμένο χώρο, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το αδιαχώρητο και αρκετοί να μην βρούν καρέκλα και τραπέζι, για να απολαύσουν  την πανδαισία των χορών του χορευτικού τμήματος της Ένωσης, αλλά και να διασκεδάσουν. 


 Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ζήκος Κόντης καλωσόρισε τον κόσμο, που είχε κατακλύσει ασφυκτικά το χώρο, αναφέρθηκε δε στο νόημα της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα αυτών των συναθροίσεων ηπειρώτικης παράδοσης, αλλά και ηπειρώτικου παραδοσιακού γλεντιού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις της Ένωσης για το 2019 και τον σχετικό προγραμματισμό μέχρι τέλους του έτους. Κατόπιν ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ηπειρωτών Περιστερίου Ζήκος Κόντης,  ευχαρίστησε θερμά, αλλά και εξ ονόματος της Ενώσεως, όλους όσους συνέβαλαν στην καταπληκτική επιτυχία του Ηπειρώτικου Πανηγυριού και συγκεκριμένα το Δήμο Περιστερίου για τη συνεχή του συμπαράσταση, τους χορηγούς για τη γενναιόδωρη προσφορά τους (των οποίων τα ονόματα αναγράφονται στο εξαιρετικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και προβάλλονταν συνεχώς από video wall), τους κλαρινίστες Θοδωρή Γεωργόπουλο  και Πέτρο Χαλκιά,  τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί, τον Σάκη Κάκκο στο ντέφι και τους εκλεκτούς ηπειρώτες τραγουδιστές αυθεντικούς ερμηνευτές των παραδοσιακών ηπειρωτικών τραγουδιών Δημήτρη Τζουμερκιώτη και Κωνσταντίνο και Γιώργο Κόντη, το χορευτικό της Ενώσεώς μας και τους εκλεκτούς χοροδιδασκάλους και όλους όσους συμμετείχαν στο πανηγύρι. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης καθώς  και σ' όλα τα μέλη του Διοικητ. Συμβουλίου, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.Τέλος ευχήθηκε καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι σε όλους και καλό καλοκαίρι στην Ήπειρο και τα χωριά μας.


Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο  Αντιπρόεδρος της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Γαβριήλ.

Παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής καθώς και πολλοί πρόεδροι Ηπειρωτικών ΣυλλόγωνΦωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: