Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

20η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού Σάββατο 22 Ιουνίου, Θέατρο Πέτρας



Η μεγαλύτερη, διαχρονικά, γιορτή πολυφωνίας στην Αθήνα!
Με την υποστήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Το Πολυφωνικό Καραβάνι προσκαλεί αυτό το Σάββατο στην μεγαλύτερη, διαχρονικά, γιορτή πολυφωνίας στην Αθήνα! Με την συμμετοχή 20 πολυφωνικών ομίλων, ζυγιών και κομπανιών, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη! 20η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 9 μμ, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη!
20 χρόνια Πολυφωνικό Καραβάνι, 20η Μεγάλη Γιορτή, 20 οι συμμετοχές, πρώτη φορά τόσες πολλές, στην πιο μεγάλη και γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας.
Συμμετέχουν οι πολυφωνικοί όμιλοι και τα σχήματα:
«Κυράδες της Άνω Δερόπολης», Αετόπετρα, «Δελβινιώτικα», «Ισοκράτισσες», Κοσοβίτσα, «Πεντάτονο» (Β. Κώτσου), «Χαονία».
Οι όμιλοι της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, των συλλόγων Βορειοηπειρωτών «Χάονες», Πολιτιστικής Ένωσης «Βουθρωτό», Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου, Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, Αδελφότητας Δίβρης.
Το Εργαστήρι Πολυφωνίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και το «Πολύφωνο» του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης». Το σύνολο «Ιώ» σε πολυφωνίες του Βώλακα Δράμας, της Κέρκυρας και της ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας. Το πολυφωνικό σχήμα Αλβανών μεταναστών LOT KURBETI και το βουλγάρικο πολυφωνικό σύνολο RODINA.
Δίπλα στις μαγικές, πολύφωνες φωνές, η ηπειρώτικη κομπανία του Λευτέρη Γκιώκα να ορίζει την αρχή και το μέτρο με το ηπειρώτικο μοιρολόι και να μας παρακινεί σε μεγάλους, κυκλωτικούς χορούς στην κορύφωση της γιορτής. Μαζί μας και η Θρακιώτικη ζυγιά του Χρίστου Δανάκη, με την πολυφωνία της γκάιντας.
Ανταμώνουμε πρώτη φορά τόσοι πολλοί κι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του Πολυφωνικού Καραβανιού! Γιατί ο θεσμός αυτός, έχοντας με συνέπεια αφιερωθεί στην έρευνα, την προβολή και την μεταλαμπάδευση του πολυφωνικού τραγουδιού, έχει καθοριστική συμβολή στην άνοιξη της πολυφωνίας, με την δημιουργία νέων πολυφωνικών ομίλων, την μύηση πολλών νέων ανθρώπων στην πολύτιμη πολυφωνική κληρονομιά.


Φέτος το Πολυφωνικό Καραβάνι αξιώθηκε μια μέγιστη αναγνώριση. Εδώ και λίγους μήνες αποτελεί την πρώτη, διαχρονικά, πρόταση της Ελλάδας για τον Παγκόσμιο Κατάλογο Καλών Πρακτικών Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO! Στον κατάλογο αυτό έχουν μέχρι τώρα εγγραφεί μόλις είκοσι πρακτικές από όλο τον κόσμο. Στον φάκελο της πρότασης αναγνωρίζουν την συμβολή τους και το έργο τους όλοι οι πυρήνες πολυφωνίας που ανταμώνουνε στην Πέτρα, στην μεγαλύτερη, διαχρονικά, γιορτή της Κοινότητας Πολυφωνίας.
Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού πραγματοποιείται σε διοργάνωση της «Άπειρος» (Πολυφωνικό Καραβάνι), με την στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στην τιμή των 8 ευρώ, τιμή που θα ισχύσει και στο ταμείο του Θεάτρου μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων των 8 ευρώ. Τα παιδιά μέχρι 15 χρονών δεν θα πληρώσουν εισιτήριο.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου ανταμώνουμε στο Θέατρο Πέτρας!
Στην πιο όμορφη, την πιο μεγάλη γιορτή πολυφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: