Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019

" Εδωσαν τα ρέστα τους...", οι Ηπειρώτες Ιλίου στο χθεσινοβραδινό αντάμωμα.
Σε γλέντι θεσμό για όλη την Δυτική Αθήνα έχει καθιερωθεί  το ηπειρώτικο  αντάμωμα-πανδαισία , που διοργάνωσε η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, υπό τους ήχους του κλαρίνου, του εξαίρετου και μοναδικού Ηπειρώτη κλαρινίστα Δόκιμου Χαραλάμπους, που τον συνόδευσε στο κλαρίνο η εξαίρετος νεαρά κλαρινίστρια κόρη του Ιωάννα, μαθήτρια Γυμνασίου, με τους  Χρήστο Πότση και την Ελευθερία Χαραλάμπους στο τραγούδι, στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

Για άλλη μιά χρονιά οι Ηπειρώτες του Ιλίου, αλλά και των γύρω περιοχών, γλέντησαν Ηπειρώτικα και με την ψυχή τους σ΄αυτό το ηπειρώτικο αντάμωμα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στο χώρο που στήθηκε αυτή η εκδήλωση.

Και φυσικά οι διοργανωτές ''κάνοντας ταμείο'' έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι.

Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος , συνοδευόμενος από το σύνολο των Αντιδημάρχων και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των ψηφοδελτίων , πολλοί υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής και εκπρόσωποι των αποδημικών συλλόγων και οργανώσεων που δραστηροποιούνται στο Δήμο Ιλίου.

Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε ο β' Αντιπρόεδρος Κώστας Γαβριήλ, συνοδευόμενος από τον έφορο Τύπου Χρήστο Τούμπουρο, την έφορο Δημοσίων Σχέσεων Μαρίκα Γκόνη και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρη Δάλλα, Κώστα Λάππα και Χριστόφορο Ευθυμίου

Τίμησαν με την παρουσία τους, οι πρόεδροι Ομοσπονδίας Λάκκας Σουλίου Ευάγγελος Παπάς, Ηπειρωτών Χαϊδαρίου Δημήτρης Σούκης, Ηπειρωτών Ζεφυρίου Ηλίας Αθανασόπουλος, Ηπειρωτών Περιστερίου Ζήκος Κόντης, Αδελφότητας Πόβλας Μουργκάνας Παναγιώτης Ανυφαντής, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Ασπροπύργου , Γαλατσίου και Αγ. Βαρβάρας.
Απολαύσαμε μια πανδαισία ήχων χορών και χρωμάτων από την συμμετοχή των πολυμελών χορευτικών τμημάτων της Ένωσης, όλων των ηλικιών, που υπό την άξια καθοδήγηση των εξαίρετων χοροδιδασκάλων Βασίλη Τζούνη και Έφης Ρούτη,απέδωσαν χορούς από όλες τις περιοχές της Ηπείρου, καταχειροκροτούμενοι.


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Χρήστος Γκόνης, αναφέρθηκε με μιά σύντομο περιγραφή στην δράση του Συλλόγου και την σημασία του για το πολυπληθές ηπειρώτικο στοιχείο της περιοχής. Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πολυμελές Χορευτικό τμήμα, που εκπροσώπησε τον Σύλλογο σε πολλές εκδηλώσεις της Αττικής και όλης της χώρας καθώς και στις άλλες δράσεις και στη σχολή εκμάθησης κλαρίνου, που έτυχαν μεγάλης αποδοχής
Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος του Δήμου Ιλίου Νίκος Ζενέτος, που σύντομα αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Συλλόγου και την προσφορά του, στην τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό, δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα σε κάθε προσπάθεια του οργανωμένου αποδημικού κινήματος του Δήμου του και δεσμεύτηκε καταχειροκροτούμενος ότι επί  της νέας δημαρχείας του θα συνδράμει τα μέγιστα στις νέες δράσεις και πρωτοβουλίες της Ένωσης.

Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας  Γαβριήλ , που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δ.Σ. της ΠΣΕ  κάλεσε όλους τους Ηπειρώτες και μη, στην μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης στον αξέχαστο ηπειρώτη δεξιοτέχνη - κλαρινίστα Σταύρο Καψάλη που διοργανώνει η Π.Σ.Ε. την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019


Και όπως συνέβαινε παλιά άρχισε ο χορός για όλους, με πρώτους στον χορό, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες, αφού χόρεψαν όλοι και διασκέδασαν με την ψυχή τους.


Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: