Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

«Σε 3 βδομάδες εκτιμήσεις για χαλαζόπληκτους, τέλος του έτους πληρωμές»



Σε δήλωσή του συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε: «Δυστυχώς φέτος είναι από τις πιο δύσκολες χρονιές για τους αγρότες του νομού Λάρισας, που δοκιμάζονται από αλλεπάλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα. Το χαλάζι των περασμένων ημερών προκάλεσε σημαντικές ζημιές που σε κάποιες περιπτώσεις σε χωριά των Φαρσάλων, ήταν πραγματικά ολικές. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις διαβεβαιώνω τους πληγέντες αγρότες πως – εφόσον διαπιστωθεί από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ η ολοκληρωτική καταστροφή – θα αναζητηθούν κι άλλες λύσεις για να αναπληρωθεί στο μέγιστο το εισόδημά τους.Αναφορικά με την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων, αυτές θα γίνουν πριν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενώ οι πληρωμές εντός έξι μηνών, δηλαδή πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.


Επιπρόσθετα, σημείωσε πως κατόπιν επικοινωνίας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, αποφασίστηκε – λόγω της προεκλογικής περιόδου – να ενεργοποιηθεί το σχετικό άρθρο που προβλέπει να προσληφθεί άμεσα εποχικό προσωπικό στον ΕΛΓΑ Λάρισας, για να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι εκτιμήσεις.


Με την ευκαιρία, θέλω τέλος να ενημερώσω πως έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η καταβολή του υπολοίπου 30% των αποζημιώσεων οι οποίες αφορούν το 2018. Αναμένεται η τυπική έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για την πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: